Dünyanın İlk İnsansız Uçan Elektrikli Yarış Otomobili Airspeeder Mk3

Dünyanın İlk İnsansız Uçan Elektrikli Yarış Otomobili Airspeeder Mk3

Zaman ilerledikçe teknoloji her alanda kendini göstermeye ve insanları şaşırtmaya devam ediyor. Mühendislerin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, Avustralya mühendislerinin eseri olan ve dünyada bir ilk olan insansız uçan elektrikli yarış otomobili tanıtıldı. Airspeeder Mk3 olarak adlandırılan otomobil gelişim sürecini hemen hemen tamamladı ve hatta ilerleyen dönemlerde yapılacak olan yarışlara girmeye bile hazırlanıyor.

Motor sporlarına ilgi duyanların uzun zamandır merakla beklediği Airspeeder Mk3 2021 yılının ortalarına doğru 10 tane üretilecek ve çıktığı yarışlarda kendini göstererek meraklısı ile buluşacak.

Saatte Kaç km Hız Yapabilir?

Airspeeder Mk3 Avustralyalı mühendislerin uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir projeydi. Tasarımına göre otomobil uzaktan kumanda aracılığı ile kontrol edilebiliyor. Bu sayede içerisinde insan olmadan yarışıyorken, onu kullanan kişiyi de temsil ediyor. Otomobil saatte 150 kilometre hıza kadar çıkarken kullanımında da o kadar rahatlık ve kolaylık sağlamayı başarıyor. Büyük bir hız oranına sahip olan cihaz bu özelliği sayesinde yalnızca küçük yarışlarda değil bununla beraber ulusal alanda ki yarışlarda da boy gösterecek.

Dünyanın İlk İnsansız Uçan Elektrikli Yarış Otomobili Airspeeder Mk3

Cihaz ilk olarak daha yarışlara çıkarılmadan önce Avustralya’da mühendisleri ve yetkilileri tarafından kendi alanında test edildikten sonra eğer varsa görülen hatalar düzeltilip ardından piyasaya sunulacak. Otomobil tasarlanırken fiber ile donatılmakla kalmamış aynı zamanda LIDAR ve radar sensörleri ile de konumlanmıştır. Bu sayede son yılların bütün yeniliklerine sahip olan otomobil yarış pistinde ihtiyacı olacak olan geniş manevra ve 96 kW’lık bir güce de sahiptir.

Pit Stoplar Nasıl Olacak?

Yarış otomobillerine bir öncü olarak üretilen Airspeeder şu an ki mevcut tasarımına göre uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek. Bu nedenle otomobil için tıpkı Formula 1 yarışlarında olduğu gibi özenli bir pit stop planı düşünülmüş. Cihazın en hızlı şekilde pit stop işlemi gerçekleştirmesi için en hızlı yöntem olan kaydır ve kilitle sistemi kurulmuştur. Buna bağlı olarak ise batarya yatakları en başarılı şekilde konumlanmıştır. Bu sayede araç yarış esnasında zaman kaybetmeden pit stop yapabilmektedir.