LG ve Samsung

Samsung ve LG, Apple müşterilerini istiyor: “Biz telefonlarımızı yavaşlatmıyoruz!”

Apple’ın akıllı telefonları yavaşlattığı haberlerinin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından çeşitli akıllı telefon üreticileri Apple’dan ayrılmayı planlayan müşterileri kapmak için adeta yarışa girdi. Son olarak Samsung ve LG’den “Apple gibi değiliz.” şeklinde açıklama geldi.

Apple’ın akıllı telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığını ve bu yöndeki suçlamaları kabul ettiğini muhtemelen duymuşsunuzdur (buradaki bağlantıdan konu hakkında bilgi edinebilirsiniz). Şirketin bu yöndeki suçlamaları kabul etmesinin ardından davalar açılmaya, suçlamalar yöneltilmeye başladı. Bir yandan çok yüksek miktarda tazminatın talep edildiği bu davalarla karşı karşıya gelen, bir yandan ise iPhone X’in beklenileni verememesine bir çözüm sunmaya çalışan Apple, zor zamanlar geçiriyor. Elbette Apple’ın bu durumda olması akıllı telefon sektöründeki diğer şirketler için kaçırılmaz bir fırsat olarak değerlendirildi ve birçok şirket Apple’ın müşterilerini kapmak için yarışa girdi.

Samsung ve LG, ürettikleri akıllı telefonların iPhone modelleri gibi yavaşlamadığını dile getirerek hem Apple’a etkili bir gönderme yaptı, hem de iPhone kullanıcılarına “Bizi seçin!” şeklinde net bir mesaj gönderdi. Önceki gün HTC ve Motorola’dan da benzer bir açıklama gelmişti.

LG ve Samsung

LG’den büyük iddia

Phonearena’ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LG yetkilileri, Apple’dan farklı olarak müşterilerini ve onların fikirlerini önemsediklerini dile getirdi. Bu söylemde Apple’ın belirtilmesi, sizin de anlayabileceğiniz gibi “Bizden farklı olarak Apple, müşterilerini önemsemiyor.” gibi bir anlam da içeriyor.

Apple, iPhone modellerini yavaşlattığı için kullanıcılardan özür dilemişti ve bu durumu düzeltmek için iPhone modellerine indirim yapacağı söylentileri gündeme gelmişti. Ancak şu andaki durumdan Apple’ın indirim ile kurtulamayacağı gözüküyor.