Apple

Apple, eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul etti!

Eski iPhone modellerinin bataryalarından ötürü yavaşladığı yönündeki söylentilere Apple tarafından açıklama geldi. Şirket, eski iPhone modellerinin kasıtlı olarak yavaşlatıldığını bir açıdan kabul etti.

Eski iPhone modellerinden birini kullanıyorsanız ve akıllı telefonunuzun yavaşladığını fark ettiyseniz, siz de milyonlarca Apple müşterisinden birisiniz demektir. iPhone kullanıcıları, akıllı telefonlarının gelen güncellemelerin ardından yavaşlamaya başladığını ve Apple’ın bu durumdan sorumlu olduğunu düşünüyor. Bataryanın değiştirilmesiyle telefonlarının biraz da olsa hızlandığını gören ve sorunun bataryadan kaynaklandığını düşünen kullanıcılar, Apple’a bu konuda birçok soru yöneltti.

Apple iPhone X

Apple kabul etti

Reddit’te yer bulan konu, kullanıcıların telefonlarına ait benchmark sonuçlarının karşılaştırmalarını paylaşmasıyla da dikkat çekti. Bu konuda açıklamalarda bulunan Geekbench sahibi John Poole, Apple’ın cihaz hızını kısıtlayan bir kodu iOS’e eklediğini paylaştı. Yani akıllı telefonların yavaşlamasında bataryalar da etkili, ancak asıl sorun CPU’larda. Apple bir süre önce iPhone 7 modellerinin iOS 11.2 ile yavaşlatıldığını açıklayarak, güncellemeyle birlikte “yeni modellere destek sağlanmasının” hedeflendiğini duyurmuştu.

Bazı kaynaklar Apple’ın böyle bir amaçla cihazları yavaşlatmadığını, farklı nedenlerin bulunduğunu savunuyor. Ancak iPhone kullanıcıları cihazlarının kasıtlı olarak yavaşlatıldığı ve Apple’ın bunu kabul ettiği bir durumla karşı karşıya. Bakalım şirket başka açıklamada bulunacak mı.