Apple iPhone X

Apple, iPhone X ve iPhone 8 modellerinin fiyatını aşağı çekebilir!

Yeni akıllı telefon modellerinin tahmin edildiği kadar çok ilgi görmemesinin ardından üretimi azaltan Appe, satışları artırabilmek için iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin fiyatını aşağı çekebilir. Detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz.

Eski iPhone modellerinin yavaşlattığını kabul etmesinin ardından birçok davayla karşı karşıya kalan Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone X’e olan talebin az olmasından dolayı siparişlerini yüzde 40 oranında azalttığını duyurmuştu. Şirketin bu hamlesi pazar hacminin yaklaşık 14 milyar dolar küçülmesine neden oldu ve Apple’ın yeni modelinin beklenen satış rakamlarına ulaşamadığı söylentileri yayılmaya başladı.

Tüm bu söylentilere bir yenisi daha eklendi. Bazı kaynaklar, Apple’ın iPhone X’in kötü gidişatını durdurmak için akıllı telefonun ve iPhone 8 modellerinin satış fiyatını aşağı çekebileceklerini ileri sürdü. Apple’dan bu konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Apple iPhone X

iPhone X ucuzlayacak mı?

Apple’ın böyle bir karar alması açık bir şekilde “Kötü durumdayız, iPhone modellerimiz sandığımız kadar satmıyor.” demek olurdu. Bu nedenle Apple’ın telefon fiyatlarını aşağı çekeceğini düşünmüyorum. Öte yandan şirketin Tayvan, Singapur ve kendi ülkesi ABD’de bile beklenilen satış rakamlarına ulaşamaması böyle radikal bir karar alabileceğini gösteriyor.

Bakalım Apple’ın bir sonraki hamlesi ne olacak.