Apple iPhone

Apple iPhone’ları yavaşlattığı için “1 trilyon dolar” ödeyebilir!

iPhone modellerini yavaşlattığını kabul etmesinin ardından birçok davayla karşı karşıya gelen Apple, 1 trilyon doların talep edildiği bir davada da kendini savunacak. Şirket akıllı telefonlarının bataryasındaki sorunu kabul etmişti, bu nedenle işi oldukça zor. Detaylar haberimizde.

iPhone X’in satışa sunulmasının ardından sektörde kendini göstermekten çekinmeyen Apple, son derece zor günler geçiriyor. Bundan birkaç gün önce eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul eden şirket, birçok davanın hedefinde kaldı. Bu davalardan birisinde de Apple’dan tam 1 trilyon dolar tazminat talep ediliyor.

Apple iPhone 7

Apple neden dava edildi?

Apple’ın dava edilme nedeni şirketin eski iPhone modellerini yavaşlattığını kabul etmesi. iOS işletim sisteminde bulunan bir kod, iPhone tarafından kullanılan Li-Ion bataryanın kapasitesi yüzde 80’e düştüğünde iPhone’un şarj ömrünü korumak adına akıllı telefon donanımlarının performansını azaltıyor. Bu da iPhone bataryalarının uzun vadede başarılı olduğu yanılgısına neden olurken, iPhone’ları yavaşlayan kullanıcılar da yeni akıllı telefon almaya yöneliyor. Apple müşterileri, şirketin kendi donanım sorunlarından ötürü kullanıcılarından habersiz olarak cihazlara müdahale ettiğini söylüyor. Apple’ın da bu iddiaları kabul etmesi bir bakıma kullanıcıların haklılığını kanıtlıyor.

Davaların böyle bir nedenden ötürü açılmış olmasından dolayı Apple’ın işi oldukça zor. 1 trilyon dolar tazminatın talep edildiği dava Violetta Mailyan ve avukatlardan oluşan ekibi tarafından açıldı. Bu davanın Apple’ın sonunu getirme ihtimali mevcut. Bakalım sonuç ne olacak.