AtariBox

Oyunculara Müjde! Yeni Atari Geliyor

E3 2017 fuarında, oyunlara ek olarak yepyeni sürprizlerle de karşılaştık.  Bu sürprizlerden birisi de yeni Atari müjdesi oldu. Şimdilerde oyunlarıyla sektörde yer alan Atari firmasının 90’lı yılların en sevilen konsolları ise yeniden tasarlanıyor. İşte detaylar.

E3 2017 fuarı şimdiye kadar yapılan fuarlar içerisinde en ilgi çekeni oldu. Birbirinden başarılı yapımların tanıtıldığı fuarda, merakla beklenen devam serisi oyunları da tanıtıldı. Oyun dünyasının oldukça uzun bir vadede konuşacağı düşünülen tüm tanıtımlar bir yana dursun, fuarda birçok ilke imza atıldığını da gördük.

Microsoft’un merakla beklenen XBOX X oyun konsolu yeni klavye modelleri derken en çok konuşulan ürünlerden birisi de Atari oldu. 90’lı yılların en çok konuşulan teknolojilerinden biri olan Atari markasının oyun konsolu Atari 2600’ün yenileneceğinin ve yeni bir Atari modelinin geleceğinin de haberi verildi. Etkinlikte yapılan açıklamalarla beraber yeni modelin belli başlı özellikleri de duyuruldu.

AtariBox Kısa Süre Sonra Geliyor

Yeni modelin adının AtariBox olacağı belirtiliyor. Firma henüz bunu doğrulamış değil fakat yeni modelin geleceği doğrulanmış durumda. Yeni seri AtariBox cihazlarının detayları da açıklanmış durumda. Öncelikle AtariBox konsollarının diğer oyun konsollarıyla büyük oranda benzerli k göstereceği belirtildi. Xbox ve PS4 modellerine oldukça benzer bir modelin geliştirildiği belirtildi. Bunun yanında oyun konsolunun bilgisayarlara benzer bir yazılım mimarisi olacağı da belirtildi. Yani AtariBox için oyun geliştirmek ve oyun desteği vermek rakip konsollara göre daha basit olacak.

Bunun yanı sıra, yeni seri konsolların geliştirme platformu da çok daha kolay kontrol edilebilecek. Yani oyun geliştirici firmaların AtariBox desteği vermesi de teşvik edilmiş olacak. Şimdiden ilgi odağı haline gelen AtariBox cihazı için Atari tarafından kısa süre sonra geniş bir tanıtım yapılacağı da belirtiliyor. Şu an için konsolların geliştirme aşamasında olduğu ve yeni konsolun önümüzdeki yıl gelebileceği de belirtildi. AtariBox cihazının resmi çıkış tarihi de yine Atari tarafından açıklanacak. Şimdilik duyuru için yayınlanan videoyu ise aşağı da bulabilirsiniz.