Google firmasının girişim tarihi

Google firmasının girişim tarihi

Google firmasının girişim tarihi merak edilen konular arasında yer alıyor. Pek çok kullanıcı Google’ın nasıl zengin olduğunu araştırıyor.

Google, günümüzün en büyük arama motorları arasında yer alıyor. Sergey Brin ve Larry Page tarafından kurulan Google, aslına bakılırsa anlaşamayan iki arkadaş idi. Yani bu iki ortak, birbirleriyle çok iyi geçinemiyordu fakat teknoloji alanında oldukça başarılı olan arkadaşlar, beraber iş yapma kararı aldılar.

Google firmasının girişim tarihi ve hikayesi

1998 yılında kurulan Google, resmî olarak kurulmadan önce ilginç bir hikayeye ev sahipliği yapıyor. O yıllarda henüz doktora öğrencisi olan bu iki kurucu ortak, arama motorları ile ilgili bir araştırma yapıyor. Sergey Brin ve Larry Page’in yaptığı araştırma arama motorlarının nasıl geliştirileceği oluyor.

İlerleyen zamanlarda bir arama motoru projesine başlayan ikili, henüz şirketleşmeden önce BackRub adında bir yazılım geliştiriyor. Kısacası Google’ın temelleri bu şekilde atılmış oluyor. Arama motorunun isminin BackRub olmasının sebebi ise geri dönüşleri kontrol ediyor ve buna göre sıralama algoritması uyguluyor olmasıydı.

Bir odada kendi imkanlarıyla sunucu kuran bu iki ortak, 15 Eylül 1997 yılında sunucuyu etkin hale getiriyor. Henüz Google o zamanlar resmî bir şirket olmadığı için 1998 Google’ın kuruluş tarihi olarak kabul ediliyor.

Google firmasının girişim tarihi

Google arama motoru, o zamanlar küçük bir şirket olduğu için daha da büyümek adına yatırım desteği aramaya başlıyor ve pek çok firmanın kapısını çalıyor. Bu firmalardan birisi de Yahoo olarak yer alıyor. Google’a yardım etmeyen bu firmaların yanı sıra Sun Microsystems, Google’ın bu projesini beğeniyor ve Google’a 100.000 $’lık çek veriyor.

Çek şirket adına olduğu için Google’ın sermaye bulması ve şirket açması gerekiyor. Bundan dolayı 1 milyon $ ve üzerinde para toplayan Google, hemen şirketi kuruyor ve çalışmaları hızlandırıyor.

Google, bu süreçten sonra kısa sürede büyüyen bir arama motoru haline geliyor. Şirketin yaşadığı olaylardan birisi de hisselerinin bir kısmını halka açması yani borsaya girmesi oluyor. Borsaya giren Google, bir gecede büyük bir değere ulaşıyor.