Anadolu Farm 1

Çiftlik Bank’ın Ardından Bir Vurgun da Anadolu Farm’dan!

Çiftlik Bank olayı halen devam ederken, Gümrük Bakanlığı tarafından  inceleme başlatılan Anadolu Farm’da 44 bin üye mağdur edilerek, 200 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Çiftlik Bank, skandalı üzerine Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan incelemede faaliyeti devam eden 120‘den fazla sanal çiftlik oyunu bulunduğu belirtiliyor. Bu markalardan biri olan Anadolu Farm, gerek üye sayısı gerekse topladığı para azımsanacak derecede değil. Kayseri merkezli olan Anadolu Farm’ın üyelerine bir yıl içinde yüzde 300‘e varan oranlarda kazanç vaat ederek; piyasadan yaklaşık 200 milyon lira topladığı iddia ediliyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Anadolu Farm, Çılgıninekler, Sütbank, Galeribank, Yeşilbank, Çiftlikshop, Bizimtavuklar, İmecebank, Gerçekçiftçi gibi sanal oyunların da Çiftlik Bank benzeri yapılanma içinde olduğu belirtiliyor.

Merkezi Kayseri olan Ekolium A.Ş. altında faaliyette bulunan Anadolu Farm’ın bir yılda 200 milyon TL para topladığı ortaya çıktı. “Tauk” markasıyla restoranlar açan şirket, dağıttığı kârın buralardan geldiğini iddia ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın incelediği Anadolu Farm’da 2 hafta önce tüm ödemeler “İnceleme nedeniyle hesaplarımız bloke edildi. Bu yüzden ödeme yapamıyoruz” açıklaması ile birlikte durduruldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklama ise Anadolu Farm‘ın da nitelikli dolandırıcılık yaptığını ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtildi.  Ödemelerin durmasında bakanlığın etkisinin olmadığı da ayrıca belirtildi.