ciftlik bank mehmet aydin

İkinci Çiftlik Bank Darbesi’nin Firmalara Olduğu Ortaya Çıktı!

Binlerce yatırımcıdan topladığı yüz minyonlarca lira tutarında ki paralar ile Uruguay’a kaçan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın kaçmadan önce bayilerinde satmak üzere aldığı ürünler karşılığında çek verdiği ortaya çıktı. Çeklerin karşılıksız çıkması ikinci darbe olarak firmalara dolayısı ile vatandaşa yansıdı.

Bir hayli mağdur sayısı olan Çiftlik Bank’ın her geçen gün mağdur sayısı artıyor. Şimdi de Çiftlik Bank’ın ürün alımı gerçekleştirdiği şirketlere karşılıksız çekler verdiği ortaya çıktı.

Çiftlik Bank’ta satılan ürünler markanın ambalajında yer alsa da, aslında başka üreticiler tarafından üretilen ürünler. Bu ürünler için Çiftlik Bank, nakit para vermek yerine çek vermiş. Ürün tedarikçilerinden olan Ceylan Et’in Sorumlu Müdürü Ali İlhan Akın, sözcü’ye yaptığı açıklamada:‘’Şu an Çiftlik Bank’ın piyasada çok sayıda çeki var. Bu şekilde de birçok firma sahibi mağdur oluyor. Biz de bu yüzden ürün vermeyi bırakmıştık. Zararın neresinden dönersen kar. Eğer bırakmasaydık daha çok zararımız olacaktı.’’ dedi.

Hisar Mandıra’nın sahibi Erkan Diken’in açıklamasında ise 80 bin TL alacağının Çiftlik Bank’tan alamadığını belirterek, ‘’Eskiden ürün verdiğimizde paralarını haftalık yatırırlardı. Ancak son dönemde bir aksilik olduğu belliydi. Para vermiyorlar çek teklif ediyorlardı. Ancak biz çek almadık. Paramız öylece kaldı. Arıyoruz açan da yok. Ne yapacağız bilmiyorum.’’ Açıklamasında bulundu.