dims 4 1

Call of Duty WW2 oyuncularından ihbar alan SWAT, iki çocuk babasını vurdu!

Amerika’da son derece sıra dışı ve üzücü bir olay yaşandı. Call of Duty WW2 oynayan bir grup arkadaş, şaka yapmak için polisi aradı ve arkadaşının ailesini evinde rehin tuttuğunu söyleyerek yanlış adres verdi. Eve giden polis, iki çocuk babasını kendi evinde vurarak öldürdü.

Amerika’da milyonlar tarafından tepki alan polis ölümlerine bir yenisi daha eklendi. Call of Duty WW2 oyununu oynayan bir grup arkadaş, oynadıkları oyunu kaybetmelerinin ardından aralarında atışmaya başladı. Oyunculardan birisi arkadaşını evine polis göndermekle tehdit etti ve şaka yapmak amacıyla polisi arayarak arkadaşının evinde kendi ailesini rehin tuttuğunu söyledi. Bu sırada şaka yapacağı arkadaşının adresini karıştırarak polise yanlış adres bilgisi verdi. Olayın ciddiliğinden ötürü SWAT ekibini harekete geçiren polis, verilen adrese baskın yaptı. Polisin uyarısıyla kapıyı açan 28 yaşındaki iki çocuk babası (ismi paylaşılmadı), polisin söylediği tüm adımları izlemesine rağmen vurularak yaşamını kaybetti.

Call of Duty WW2

Polis ölümlerine tepki büyüyor

Talihsiz adamın evinde oturduğu sırada polis tarafından vurulması suçsuz birinin yaşamını kaybettiği ilk olay değil. Neredeyse her ay polisin hiçbir neden yokken birilerini vurduğu haberleri gündeme geliyor. Güvenlik güçleri tarafından yöneltilen ilginç komutları takip edemeyen “şüpheliler,” söylenenlere karşı çıktıkları ve polis açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle talihsiz bir şekilde vurulabiliyor. Noel zamanı böylesine korkunç bir olayın yaşanmış olması da polise yöneltilen tepkileri büyük oranda arttırdı.

İhbarı yapanlar yakalandı

Olayın yaşanmasının ardından sadece şaka yapmak amacıyla polisi arayan ve bu olayın sonuçlarını hiç düşünmeyen Call of Duty WW2 oyuncularının da izi sürüldü. Polis, talihsiz olayın yaşanmasının ardından oyuncuları gözaltına aldı. Polise yanlış bilgi vermek ve bir kişinin ölümüne dolaylı yoldan sebep olmaktan ötürü cezalandırılabilirler.