Amazon Shopping in Kenya 1

Amazon’un kullanıcıları ve yöneticileri büyük sıkıntıda!

Amazon’un web servisleri, sabah erken saatlerden bu yana ciddi sorunlar ile görülüyor. Hem kullanıcıların hem de site yöneticileri oldukça sıkıntılı saatler geçiriyor.

Kısa bir süre önce amazon’un S3 mimarisinde aniden oluşan bir sıkıntıdan dolayı milyonlarca kullanıcı ciddi sorunlar ile baş başa kalmış durumda.

Hali hazırda olan raporlar, birçok sayıda hizmetin etkilenmediğini ve tam anlamıyla çevrimdışı olduğunu gösteriyor. Multimedya içeriği hiç yüklenmiyor ve bu bakımdan oldukça sıkıntı doğuracak şekilde yavaşlamalar görülebiliyor.

Bu durumdan etkilenen Amazon müşterilerinin arasında olan; Docker, Giphy, Grammarly, Hacker News, IFTTT, Imgur, Mailchimp, Orta, Quora, Signal, Trello, Twilio, Twitch gibi oldukça ünlü hizmetlerde yer alıyor.

4993950a4a745f2e1219f8e035c2e6a3b12953c4

Çoğu yönetici şuan “{” errorCode “:” InternalError “}” mesajı görmekte.

Amazon Web Hizmetleri sayfasında “US-EAST-1’de Amazon S3’teki kullanılabilirlik sorunlarını düzeltmek için çalışmaya devam ediyoruz. S3’e bağlı AWS hizmetleri şimdilik bazı hata mesajları almaya devam edecek ama problem kısa süre içinde çözülecek.” açıklamaları yer alıyor.

Bu sorunun ciddi derecede ilginç olduğu bir gerçek. Amazon’un açıklamasında bir bölgede sorunun olduğu söylenmiş olsa bile bazı şeylerin üstü kapalı olduğu bir gerçek.