Joe Stockinger

89 yaşında, 185 kg kaldırıyor: Joe Stockinger sosyal medyanın yeni gözdesi oldu

Kırdığı rekorlarla adını altın harflerle tarihe yazdırmayı başaran Joe Stockinger, 89 yaşında olmasına rağmen 185 kg kaldırabiliyor.


Modern yaşamın en büyük sorunlarından birisi olan obezite, insanların spor yapmamasından ve tamamen rahat üzerine kurulu bir hayat yaşamasından kaynaklanıyor. Seneler içerisinde yaygınlaşan bu sorun, bugünlerde birçok kişi tarafından doğal olarak kabul edilmeye başlandı ve hatta obez olmanın tamamen genlerle alakalı olduğu, beslenmenin ve spor yapmamanın bununla hiçbir alakası olmadığının iddia edildiğini görür olduk. Tüm bu tartışmaların ortasında yaşlı bir adam, insan vücudunun aslında ne kadar kuvvetli olduğunu ve ilerleyen yaşlarda ne kadar dinç kalabileceğini kanıtlıyor. Bu kişinin ismi Joe Stockinger.

Kanadalı powerlifter Joe Stockinger, 89 yaşında olmasına rağmen hala yüksek ağırlıklar kaldırmaya devam eden, gayet dinç bir sporcu. Bu yaşına dek birçok kez ağırlık kaldırma rekoru kıran Stockinger, 89 yaşında 185 kg ile deadlift yapabiliyor.

Kendi yaşı ve ağırlık grubunda sayısız rekora imza atmış olan sporcunun yaklaşık 200 kiloyu kaldırması, hatta hiç zorlanmıyormuş gibi bu ağırlıkla set yapması sosyal medya kullanıcılarının oldukça dikkatini çekti. Stockinger’ın paylaşılan videoları binlerce kişi tarafından izlenildi.

Stockinger’ın spor aşkı 1985 senesinde kurduğu spor salonuyla başlamış. 30 yılı aşkın süredir spor salonunu işletiyor ve yakında 90 yaşına girecek olmasına rağmen her haftada üç kez olmak üzere spor yapmaya devam ediyor. Umuyoruz ki bu başarılı sporcunun hikayesi yayılmaya devam eder ve oturduğu yerden atıştırırken fazla yağlarından ötürü genlerini suçlayan birkaç kişiye ilham kaynağı olur.