YouTube

YouTube, Google’ın Chromebook reklamını engelledi

Google’ın YouTube’a özel kullanmış olduğu reklam algoritması, reklam verenler tarafından şikayet konusu olunca ve nedensiz yere engellenen reklamlar öne çıktıktan hemen sonra Google reklamları engellendi.

YouTube‘daki reklam engelleme algoritması kendi kendini ölüme sürükledi. Kısa süre önce algoritma Chromebook‘ın reklamını spam olarak algıladı ve engelledi. Bir iki gün önce yayınlanan Google’ın Chromebook reklamı fazla bir süre geçmeden algoritma yoluyla engellendi. Video içerisine girildiği zaman ise çıkan uyarı şu şekildeydi; “bu video YouTube’un spam, sahtekarlık uygulamaları ve dolandırıcılık politikalarına uymadığından kaldırıldı.”

YouTube Googleın Reklamlarını Engelledi İşte Detaylar1

Google gündeme gelen bu sorunu kısa süre önce çözmeyi başardı. Fakat algoritmanın hataları da gözler önüne serildi. Şu andan itibaren yeni kararlar merakla bekleniyor. Açık konuşmak gerekirse reklam verenlerin sıkıntısına bir açıklama henüz gelmemiş durumda. Bir yandan ise yapay zeka algoritmalarının böyle bir dönemde ufak sorunlar ile karşılaşması elbette normal bir durum.

Google‘ın reklam verenlerin şikayetlerine kulak kapatma alışkanlığı henüz daha devam ediyor.