Twitter Tuyolari 1

Twitter’daki Gizli Özellikler

Twitter sadece www.twitter.com adresinden değil, aynı zamanda çeşitli araçlardan da kullanılabilir. Twitter gizlilik fonksiyonlar listesinde, www.twitter.com adresine başvuruyoruz. Twitter gizlilik özellikleri nelerdir?

Twitter Listeleri

Twitter listeleri, Twitter kullanıcılarının özel gruplarıdır. Her Twitter kullanıcısı kendi listelerini oluşturabilir veya diğer listeleri izleyebilir. Bu, Twitter’daki listeleri temalı bir zaman çizelgesi oluşturmanın iyi bir yolu yapar. Eğer biri örneğin; SEO konularıyla ilgilenen, SEO Twitter’ı ile bir liste oluşturabilirsiniz. Bu SEO Listesi Zaman Çizelgesi çağrıldığında, yalnızca kullanıcıların tweetleri listede görüntülenir. Ek olarak, Twitter listeleri diğer Twitter kullanıcıları için güzel bir hizmettir. Oluşturulan Twitter listesini, listelenen her bir kullanıcıyı takip etmek zorunda kalmadan takip edebilirsiniz.

Twitter Gizlilik

Liste nasıl oluşturulur: Profilin üst kısmına gidin ve “Listeler” menü noktasını seçin. Sağ tarafta bu kutu görünür.

“Yeni liste oluştur” seçin. Sonra liste için bir isim ve açıklama tanımlayın. İpucu: İsim, bir sayı ile başlayamaz ve 25 karakterden uzun olamaz.

Şimdi gizlilik ayarlarını seçin. Bir liste herkese açık veya herkese açık, herkese açık olabilir. Kullanıcılar, dişli üzerindeki kullanıcı profilinde Liste Ekle veya Kaldır özelliğini seçerek bir listeye eklenebilir.

Twitter Gelişmiş Arama

Twitter’da düzenli arama ile birçok Twitter hızla limitlerine ulaşıyor. Bilinmesi Gerekenler: https://twitter.com/search-advanced adresinde arama sorguları çok detaylı bir şekilde oluşturulabilir ve kullanıcı tarafından tanımlanabilir.

Kendi Zaman Çizelgenizi Arşiv Olarak İndirin

Önceki Twitter etkinliklerini indirmek isteyen herkes, herhangi bir nedenle, bir dosyada yapabilir. Profil altında, Ayarlar’ı seçip “Arşivi iste” ye tıklayın.

Kaydedilen Aramalar

Arama sorguları da kaydedilebilir. Sadece arama alanına bir arama sorgusu girin. Sonra, sonuç sayfasının en üstünde, “daha fazla seçenek” ve ardından “Bu sorguyu kaydet” i seçin. Arama alanına tıklandığında, kaydedilen arama şimdi öneri olarak görünür. Hesap başına 25 adede kadar arama kaydedilebilir.