Türk Telekom Uyarıyor: Bu Numaraya Güvenmeyin! 0212 824 05 14

Türk Telekom, Türkiye’de ki internet kullanıcılarını arayan bu 0212 824 05 14 numaradan gelen telefonlar konusunda vatandaşları uyardı.


Dolandırıcılar, İstanbul alan koduna sahip bir numara ile Türk Telekom adına vatandaşları arayıp, insanlara internet hizmeti hakkında yanıltıcı bilgiler veriyor.

Telefonu açtığınızda konuşan bir telesekreter, taahhütünüzün bitmiş olduğunu ve ucuza internet hizmeti alabileceğinizi belirtiyor. Bu konuşmanın profesyonel görünmesi içinde Türk Telekom’un adı kullanılıyor.

Şayet dolandırıcılar, sizden olumlu dönüş alırsa sadece telesekreter üzerinden banka hesabınızın ya da kullandığınız kartların bilgilerine ulaşabildiğini de belirtelim.

Türk Telekom’un yaptığı açıklama ise şöyle:

“Şirketimizle ilgisi olmayan, kötü niyetli kişilerce yapılan bu aramalara vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmemelidir. Şirketimizin itibarını sarsmayı hedefleyen bu eylemlerle ilgili olarak gerekli tüm hukuki ve yasal süreçleri başlatmış bulunmaktayız. Türk Telekom olarak müşterilerimizin mağdur olmamaları için konuyu yakından takip edeceğimizi bildirir, resmi müşteri kanallarımız dışında benzer aramalara itibar göstermemesini kamuoyunun bilgisine sunarız.”