Logan Paul vs KSI YouTube Twitch

Logan Paul ve KSI arasındaki boks maçı, Twitch ve YouTube’u karşı karşıya getirdi

Logan Paul ve KSI‘ın karşı karşıya geldiği boks maçı, korsan yayınlardan dolayı Twitch ve YouTube arasında gerginliğe neden oldu.


İki ünlü YouTuber Logan Paul ve KSI arasındaki boks maçı, popüler canlı yayın platformları YouTube ve Twitch’i de karşı karşıya getirdi. Maçı izlemek isteyenlere 15 bin adet bilet satan YouTuberlar, bunun yanı sıra maçı YouTube üzerinden 10 dolar ücretle izlenmeye sundu. Tam 800 bin kişi 10 dolar ücret ödeyerek maçı izledi, ancak maç Twitch üzerinden ücretsiz olarak izlenmeye sunuldu.

Maçı satın alan Twitch kullanıcıları, başkalarının da bu ilgi çekici etkinliği izleyebilmesi açısından canlı yayın başlattı. 1,2 milyondan fazla kişi tarafından izlenen canlı yayınlar, maçın asıl yayın platformu olan YouTube’u bile büyük bir farkla geride bıraktı. Bu durum da iki yayın platformu arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Elbette maçın kaçak olarak yayınlandığı tek platform Twitch ile sınırlı değildi. Periscope ve hatta YouTube kullanıcılarının da maçı canlı yayınladığı biliniyor.

Paul ve KSI arasındaki maçın beraberlikle sonuçlanmasının ardından rövanş maçının yapılacağı açıklandı. YouTube, kaçak yayınlara bir çözüm bulmazsa ikinci maçtaki izleyici sayısı çok daha az olacaktır.

Kaynak