Whatsapp Çöktü

Instagram’dan Sonra Bu Kez Whatsapp Çöktü

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Whatsapp kısa bir süre önce çöktü. Uygulamaya giriş ekranında yaşanan sorunlar sonrasında uygulamanın tamamen kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı. Peki neden Whatsapp Çöktü sorunu yaşıyor? Açıklama geldi mi? İşte detaylar.

Son dönemde sosyal medya uygulamaları arasında ciddi bir sorun yaşanmakta. Daha çok Facebook uygulamalarında görülmeye başlayan sorunlar nedeniyle uygulamalar bir bir çökme durumlarıyla karşı karşıya kalıyor. İlk olarak dün itibariyle Instagram’ın çökmesi sosyal medyayı sallamıştı. Dün akşam geç saatlerde yaşanan çökme sorunları nedeniyle Instagram’a yaklaşık olarak 2 saat erişimde sağlanamamıştı. Daha sonra gece saatlerinde uygulamaya erişim yeniden açıldı.

Çökme sorunu giderildi. Instagram’ın çökme sorunu giderilmişken şimdi ise beklenmedik bir haber daha geldi. Yine Facebook çatısı altında çalışan uygulamalardan biri olan Whatsapp Çöktü. Instagram’ın hemen arkasında Whatsapp uygulamasının çökmesi ise kafaları bir hayli karıştırmaya başladı. Aradan sadece 1 gün geçmesinden sonra Whatsapp’ın çökmesi yeni iddialarında gündeme gelmesine neden oldu. Whatsapp Çöktü açıklaması ise henüz gelmiş değil. Yani uygulamanın neden çöktüğü konusunda pek fazla bilgi yok. Fakat bu noktada şimdiden gündem olan iddialarda yok değil.

Whatsapp Çöktü

Whatsapp Çöktü. Siber Saldırı Mı Yapılıyor?

Bu iddialar arasında en çok konuşulanı ise siber saldırı iddiası. Daha önce haberlerini de yaptığımız fideye virüsü tüm dünyada yeni bir siber saldırının gündeme gelmesine neden oldu. Yaşanan bu sorun sonrasında önce Instagram çöktü ardından ise Whatsapp Çöktü. Haliyle ilk çökme haberlerinden sonra neden konusunda siber saldırı öne çıkmış oldu. Doğrudan Facebook tarafından yapılan bir açıklama olmaması uygulamalara bir siber saldırı olup olmadığını ortaya çıkmamasına neden oluyor.

Kaldı ki Whatsapp Çöktü sorununun nedeni bir siber saldırı bile olsa Facebook’un bu konuda saldırı açıklaması yapmayacağı düşünülüyor. Zaten şu an için genel olarak sorunun sunucu tabanlı bir sorun olarak gündeme geldiğini görüyoruz. Yani iddiaların aksine bir şekilde Whatsapp Çöktü sorununun sunucu tabanlı bir sorundan kaynaklı olduğunu da görebiliriz. Hem Instagram için hem de Whatsapp için gelecek açıklamaları ise anında aktaracağız.