instagram 700 milyon kullanıcı

Instagram Yeni Bir Rekor Kırdığını Açıkladı

Sosyal medyanın ilk üç devinden biri olan Instagram, dün itibariyle resmi bloğu üzerinden bir açıklama yayınladı. Instagram tarafından yapılan açıklamayla beraber uygulamanın yeni bir başarıya imza attığını gösterdi. Yeni açıklamaya göre Instagram kullanıcı sayısı 700 milyon barajını da geçti. İşte tüm açıklamalar.

Facebook’un hemen ardından sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarında ilk sırada Instagram geliyor. Yayınlanır yayınlanmaz sektörde bir fark yaratacağı bilinen bu nedenle Facebook tarafından satın alınan uygulamanın elde ettiği başarılar tartışılmaz düzeyde. Özellikle Snapchat ile girilen yarış sonrasında uygulamanın durdurulamaz bir yükseliş içerisinde olduğunu da görmeye başladık. Sürekli yeni kullanıcılar kazanmaya başlayan kullanıcı kazandıkça yeni bir özelliğini daha duyuran Instagram bu döngü içerisinde sonunda istediğini almaya başladı.

Yayınladığı güncellemelerle beraber en çok çalışan uygulamalardan biri olan yapımın kritik bir sınırı daha geçtiği ve artık kullanıcı sayılarının 700 milyon rakamına ulaştığı belirtildi. Doğrudan Instagram blog sayfası üzerinden yapılan yayınla bildirilen yeni kullanıcı sayısı Instagram içinde bir rekor dizisi olmuş oldu. 700 milyon kullanıcıya sahip olan Instagram’ın bu başarısıyla beraber bazı verilerde paylaşıldı.

instagram 700 milyon kullanıcı

Bu Hızla Giderse 1 Milyar Kullanıcıya Ulaşacak

Instagram uygulamasının son olarak 700 milyon kullanıcı sayısını geçmesinden sonra kullanıcı sayılarında çok hızlı artış sağlandığı da ortaya çıktı. Çok kısa bir süre içerisinde 100 milyon kullanıcı kazanan uygulamanın 700 milyon barajından sonraki hedefinin ise 1 milyar kullanıcı sayısı olduğu açıklandı. İlk 1 milyar barajını geçen uygulamanın Facebook olduğunu düşünecek olursak Instagram’ın yeni adımlarından sonra Facebook’un ardından 1 milyar kullanıcı barajını da geçmesi bekleniyor. Sadece bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlanan hikayenin şimdilerde 700 milyon kullanıcı sayılarıyla dile getiriliyor olması şimdiden Instagram’ın ne kadar başarılı bir uygulama olduğunu da göstermiş oldu.

Söz konusu uygulamanın bundan sonraki aşamada da güncellemelerine devam edeceği ve hikayeler özelliği gibi ekstra özelliklerle kullanıcı sayılarını arttırmak konusunda sorunsuz bir yükseliş yakalayacağı düşünülüyor. Bundan sonraki aşamada Instagram’ın 1 milyar kullanıcı hedefini ne zaman tamamlayacağını ise beklemek gerekiyor. Fakat böyle devam edecek olursa çok kısa bir süre içerisinde uygulamanın beklenen sınırları aşması bekleniyor. Bakalım Instagram beklendiği gibi sosyal medya alanında istediği seviyelere gelerek Facebook’un hemen arkasında yer alan en büyük uygulamalardan biri olacak mı? Beklentiler şu an için bu yönde.