Google Drive

Google Drive Hakkında Her Şey

Hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahip Google Drive, Dokümanlar ve Tablo gibi ek uygulamalarla şu sıralar kullanıcılar için en mantıklı seçimlerden biri. Google Drive hakkında temel özelliklerden başlayarak ayrıntılara giriyoruz.

Google Drive, bildiğiniz üzere çeşitli dosyaları buluta kaydetmenizi ve sonra akıllı telefon, tablet ya da bilgisayarınızdan erişmenize imkân sunan bir depolama hizmetidir. Bu sistem genel olarak belgeleri, fotoğrafları, videoları ve bilgisayarınızdaki dosyaları hızlıca yedeklemenizi sağlar. Buna ek olarak buluta depoladığınız tüm bu dosyaları istediğiniz kişilerle paylaşabiliyorsunuz. Google Drive’ın karşısında Dropbox başta olmak üzere birçok sağlam rakibi bulunuyor. Fakat hem basit ve hem de ekonomik olması nedeniyle Google sıkça tercih ediliyor.

Google Drive Depolama Alanları Ve Fiyatlandırma

Drive, kullanıcılarına 15 GB’a kadar ücretsiz alan veriyor. Eğer daha da fazla depolama alanına sahip olmak istiyorsanız 6 farklı paket daha bulunuyor.

  • 100 GB: Aylık 5,79 TL ya da yıllık 57,99 TL ödeme.
  • 200 GB: Aylık 11,59 TL ya da yıllık 115,99 TL ödeme.
  • 2 TB: Aylık 28,99 TL ya da yıllık 289,99 TL ödeme.
  • 10 TB: Aylık 289,99 TL ödeme.
  • 20 TB: Aylık 579 TL ödeme.
  • 30 TB: Aylık 869 TL ödeme.

Google Drive

100 GB’lık ve daha fazla ücretli paketlerden itibaren yıllık alımlarda %17’lik bir indirim sunuluyor. Tüm buna ek olarak aile bireyleri de pakete dahil olabiliyor. Yani herkes için bir ortak kullanım alanı kolaylıkla oluşabiliyor.

Google Drive Temel Özellikler

Google hesabı olan herkes ilk önce tanımlanan 15 GB’lık ücretsiz alana sahip oluyor. Google Drive’a erişmek de oldukça kolay. Hem web sitesi hem de Android uygulamasıyla servise kolayca giriş yapılabiliyor. Eğer web üzerinden Drive’a ulaşıyorsanız temel olarak sürükle-bırak özelliğiyle dosyalarınızı Google Drive’a yükleyebilirsiniz. Mobil cihazlardan da yedekleme yapmak aslında oldukça kolay. Sağ altta bulunan artı simgesi üzerinden yükleme yapabilir, klasör oluşturabilir ya da Google Dokümanlar veya Google Tablolar’ı açabilirsiniz.

Drive üzerinden Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar gibi Microsoft Office programlarının benzerlerini sunuluyor. Böylece oluşturmuş olduğunuz çalışma dosyalarının tamamı Drive’a depolanıyor.