20142F032F192Fc72FFace Recogn.9c9af 1

Facebook, yeni özelliğiyle fotoğrafınız eklendiği an sizi uyaracak

Facebook’un yeni yüz tanıma sistemi sosyal paylaşım sitesine fotoğrafı eklenen kullanıcıları tanıyacak ve uyarı gönderecek. Uyarı, paylaşılan fotoğrafın profil resmi olarak kullanılması durumunda gönderilecek.

Yüz tanıma teknolojisini geliştirmeye ve sosyal paylaşım sitesini bu teknolojinin kullanımına hazırlamaya devam eden Facebook, yüz tanıma teknolojisiyle kullanıcılarına hangi fotoğraflarda yer aldıklarını bildirecek. Facebook’un bu yeni özelliği, izinsiz olarak fotoğrafların paylaşılmasını engelleyecek ve kullanıcıların isteklerine uygun bir paylaşım ortamı yaratılmasına katkı sağlayacak.

Facebook yüz tanıma özelliği

Yüz tanıma özelliği, paylaşılan fotoğraflarda etiket bulunmasa da fotoğrafta tanınan kişiye otomatik olarak bildirim gönderecek. Facebook tarafından paylaşılan bilgilere göre bu özellik şimdilik yalnızca profil fotoğraflarında kullanılacak. Yani bir arkadaşınız, sizin de yer aldığınız bir fotoğrafı profil resmi olarak ayarlarsa bu değişiklik hakkında bilgilendirileceksiniz. Sosyal paylaşım sitesi, bu özelliğin asıl amacının sosyal paylaşım sitesinde sahte kimliklerin kullanımını engellemek olduğunu dile getirdi.