Mark Zuckerberg podcast 1
Mark Zuckerberg, CEO of Facebook, makes an opening speech of the media event, "behind the Scenes" to show the latest technology powering Facebook at their headquarters in Palo Alto on April 7, 2011 in California. AFP Photo Kimihiro Hoshino

Facebook CEO’su Kendi Teknoloji Podcast’ini Başlattı

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu hafta tanınmış kişilere, profesörlere, araştırmacılara vb. Teknoloji ve toplum hakkında konuştuğu yeni podcast’i başlattı.

Mark Zuckerberg İle Teknoloji ve Toplum

Başarılı bir teknoloji milyarderinin zihninde neler olup bittiğini düzenli olarak merak eden herkes bu haberi çok heyecanlandıracak. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ‘Mark Zuckerberg ile Teknoloji ve Toplum’ adlı podcast’ini başlattı. Bu konuda CEO, teknolojiyi ve toplum üzerindeki etkisini bilinen kişilikleri ile tartışmak istiyor.

Mark Zuckerberg

Şu ana kadar podcast’lerde yer alan üç konuk, yayıncı Mathias Döpfer’in CEO’su Harvard profesörü Jonathan Zittrain ve ‘Sapiens’ adlı kitapları ile satan tanınmış İsrailli yazar Yuval Noah Harari’ydi. Özellikle, teknolojinin bizi nasıl etkilediği ve algoritmalar bizi daha iyi ve daha iyi etkileyebiliyorsa, “özgür” isteğimize ne kadar güvenebileceğimize dair ilginç bir tartışma vardı. Ancak diğer konuklarla da, bu yüzyılda teknoloji hakkında sürekli heyecan verici tartışmalar vardı. Tabi bu bağlamda, Mark Zuckerberg sık sık kendi Facebook grubunun (kendi sözleriyle çoğunlukla olumlu) rolünü ele alıyor.

Spotify’daki Podcast’i Linkten Dinleyebilirsiniz

Podcast’ler şu anda en hızlı büyüyen medya formatlarından biridir. Bu, Spotify’ın yakın zamanda iki tanınmış podcast sağlayıcısını devraldığı ve istatistiki olarak birçok kişinin düzenli podcast’leri duyduğu gerçeğine de yansıyor.