YouTuber

Evsize ‘şaka’ yapan YouTuber hapis cezasıyla karşı karşıya

Barselona’da yaşayan Kanghua Ren, bir evsize içine diş macunu doldurulmuş bisküvi verdiği gerekçesiyle hapis cezasıyla karşı karşıya. YouTuber, böyle bir şakayı ‘komik olabileceğini düşündüğü için’ yaptığını söyledi.

Aslen Çinli olan ve Barselona’da yaşayan Kanghua Ren (20), YouTube’un ünlü kanallarından birisi olan ReSet’in sahibi. 1 milyon 200 binden fazla takipçisi bulunan kanal üzerinden çeşitli şaka videoları yayımlayan Ren, kısa bir süre önce Gheorge L. (52) isimli bir evsize tatsız bir şaka yaptı. Ren, Oreo bisküvilerinin içerisindeki kremayı diş macunu ile değiştirerek evsiz adama verdi. Bu eyleminin komik olduğunu düşünen Ren, mantıksız davranışını savunmak için “Belki biraz ileri gittim ama iyi yönünden bakalım; o adam muhtemelen fakir kaldığından beri dişlerini temizlememiştir ve bu şekilde dişlerini temizleyebilir.” dedi.

Yetkililerin durum hakkında bilgilendirilmesiyle YouTuber’a dava açıldı. Ahlaki bütünlüğe zarar verecek eylemde bulunduğu gerekçesiyle dava edilen Ren’in 2 seneye kadar hapis cezası alabileceği veya 30 bin euro ödemek zorunda kalabileceği bilgisi paylaşıldı. Şaka videosu, İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre 2000 euro kazanmasını sağlamıştı.

YouTuber

YouTuber evsize sessiz kalması için para vermiş

Dava açılmasıyla evsiz adamın ifadesine başvuran yetkililer, videoyla tepki görmesinin ardından Ren’in evsiz adama sessiz kalması için 300 euro verdiği bilgisine de ulaşmış. Olayı araştıran savcılar, ‘zeki şaka ustasının’ daha önceden yaşlılara ve çocuklara kedi dışkısından yaptığı sandwichleri yedirmeye çalıştığını da ortaya çıkardı. Bu gibi bilgilere de erişilmiş olması, Ren’in hapis cezasına çarptırılma şansını büyük oranda arttıracaktır.