coinbase 1

Coinbase, WikiLeaks Shop Hesabını Askıya Aldı

WikiLeaks‘ın kar amacı gütmeyen ticari bölümü WikiLeaks Shop’un kripto cüzdanı ve Coinbase borsasındaki hesapları, hizmet şartlarını ihlal ettiği iddiası ile askıya alındı.

WikiLeaks Shop’un Coinbase hesapları askına alındı. Hesapların hizmet şartlarını ihlal ettiği ve bu nedenle bu hesaplara erişimin engellendiğini belirten WikiLeaks Shop, bu durumu Coinbase’in gönderdiği bir e-posta ile öğrendiklerini belirtti.

WikiLeaks mağazası, kar amacı güdülmeden gerçekleştirilen bir satış sistemi olarak biliniyor. Kullanıcılar burada kendilerine ait olan kredi kartlarıyla veya çeşitli kripto para birimleriyle kolayca alışverişi gerçekleştirebiliyordu.

Blokajının uygulanması ile birlikte artık WikiLeaks Shop mağazaları Coinbase aracılığıyla ödeme alamıyor. Ancak diğer kripto para birimi sistemlerini kullanmaya devam etmelerinde bir sıkıntı olmadığını belirtelim.

Coinbase’in WikiLeaks Shop’un hesaplarının kapatılması, kullanıcılar tarafından oldukça büyük tepki aldı. Bu yüzden önümüzdeki hafta içinde Coinbase sistemini boykot çağrısı yapıldı.

ABD hükümetinin WikiLeaks’a bankacılık ambargosu koyması üzerine WikiLeaks’ın kripto para birimleri ile çalışmaya başlamasına neden olmuştu. WikiLeaks’ın editörü ve basın sözcüsü olan Julian Assange’in Twitter’da yaptığı paylaşım ile bağışçılarına mali engellerden kurtulabilmeleri adına kripto para birimlerini kullanmalarını rica etmişti.