Nokia Mercury

Çıkış Aşamasında İptal Olan Nokia Mercury Ortaya Çıktı

Microsoft ve Nokia ortaklığının başarılı olmayan ürünleri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Şimdi ise Nokia Mercury adı verilen bir tablet modelinin iptal olduğu ortaya çıktı. İptal olan modelin özellikleri neler olacaktı? Microsoft tabletlerinin iptal olmasının nedeni neler? İşte tüm detaylarıyla iptal olan tablet serisinin yeni ortaya çıkan detayları ve görselleri.

Microsoft, Nokia firmasını aldıktan sonra birçok kategoride üretim aşamasına girdi. Teknoloji devi ile Nokia arasında yapılan anlaşmada başarılı olmadı ve Microsoft adıyla çıkan ürünlerde satış elde edemedi. Hatta Windows Phone işletim sistemi bile başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine ise birçok akıllı telefon modeli ve birçok tablet modeli iptal edilen seriler arasında yerini aldı.

Henüz üretim aşamasında iptal olan seriler bir yana dursun neredeyse çıkış yapacakken iptal olan modellerle de karşı karşıya kaldık. Şimdilerde ise iptal olan tüm bu ürünlerin detayları ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Nokia Mercury adı ile gelecek bir tabletin iptal olduğu ortaya çıktı. Sadece bu bilgi de değil bunun yanında hem tabletlerin görüntülerini hem de teknik özelliklerini gördük.

Nokia Mercury

İptal Olan Nokia Mercury Serisinde Yer Alacak Olan Teknolojiler

Eğer çıkış yapmış olsaydı Nokia Mercury tablet modellerinin, bilgisayar ihtiyacını en aza indirmek için üretileceği ortaya çıktı. Bu bilgiyle beraber yeni seri tabletlerin içerisinde Intel işlemcilerin kullanılacağı belirtildi. Tabi ki çok yüksek bir seri değil Intel Atom Z3 serisini sunacağı düşünülen Nokia Mercury, işlemci kısmında çoklu işlem desteğiyle öne çıkacaktı. Bunun yanı sıra tabletlerin RAM bellek kısmında ise maksimum olarak 2 GB seçeneğinin sunulacağı ve bu durumun performansı biraz sınırlandıracağı görülüyor.

Nokia Mercury

Muhtemelen 8 inç ekranlarla gelmesi üzerinde durulan Nokia Mercury tabletlerinin, Windows 8 işletim sistemini destekleyeceği ve tablete özel bir seri kullanılacağı belirtiliyor. Tüm bu özellikleriyle beraber farklı renk destekleriyle dikkat çekmesi beklenen tabletlerin iptal olmasının nedeni ise bir yandan tabletin başarılı olmayacağı ifadeleri bir yandan da teknik kısımda istenen performansın alınamaması olarak gösteriliyor. Ortaya çıkan görsellerde de modelin pek fazla tercih edilmeyeceği göstermekte.