BMW 4 Gran Coupe'den Yeni Görüntüler

BMW 4 Gran Coupe’den Yeni Görüntüler

BMW’nin yeni çıkan 4 serisi Gran Coupe için beklenen zamana çok az kaldı. Firmanın büyük bir ilgi ve merakla beklenen aracına karşı çıkan görüntüler meraklısını çok heyecanlandırdı.

Yeni BMW 4 serisi Coupe ve Convertible, M4 performansına sahip olan versiyonlar ile birlikte tanıtılmıştı. Almanya’ya ait olan markanın piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni serisi ise yeni nesil 4 serisi Gran Coupe oldukça ilgi gördü. Aracın yeni versiyonunun kamuflajlı halini gören takipçiler bu halini dahi oldukça beğenmiştir. Aracın testleri İsveç’te Audi A5 Sportback ile birlikte yapıldı. Aracın temel tanıtımı yapılmadan önce son kez prototip hali kullanıcılar ile paylaşıldı.

BMW 4 Gran Coupe'den Yeni Görüntüler

Motor Seçenekleri

Piyasaya sürülen prototipte bakıldığı zaman dikkat çeken ilk nokta diğer modellerden daha spor bir model olan M440i oldu. BMW marka aracın sahip olduğu kamuflaj desenine rağmen iri frenlerini, rüzgarlığını ve egzos çıkışını gözlerden uzak hale getirmeyi başarılı bir şekilde sağlamıştır. BMW’nin yeni modeli olan 4 serisi Gran Coupe elektrikli model olna i4 ile aynı gövde özelliklerine sahip olacak. Markanın iki farklı modeli de benzinli, dizel, plug-in hibrit ve elektrik özelliklerini barındıran araçlar için kullanılan clar modüler mimari tasarım düzenine sahiptir. Araç detaylı olarak incelendiği zaman elektrikli modeliyle aynı kapı kolu tasarımına da sahip olduğu görülüyor. Aynı seriye ait olan diğer araç modellerinin görselleri de piyasaya sürüldüğü için araç hakkında ki görsel fikir az çok oluşuyor. BMW’nin genel tasarımında yer alan iri ızgara tasarımı ise bu model de fazla göze batmıyor.

Kaput açıldığı zaman yeni 4 serisi Gran Coupe’nin 4 serisine ait diğer araçlar ile aynı motor seçeneklerine sahip olarak tasarlanmıştır. 2 litrelik olan turbo şarjlı ve dört silindirli, 255 beygir olan motoru ile birlikte 3.0 litrelik sıralı 6 pistonlu 382 beygir olan bir motor seçeneği de bulunuyor. Motorların her ikisi de sekiz vitesli şanzıman özelliğine sahipken sadece M440i dört teker ile çekiş özelliğini de sunuyor. Aracın içine ait görüntü hakkında henüz bir görsel yer almıyor.