Apple Macbook

Apple, kelebek tipi mekanizmalı MacBook klavyesinden ötürü dava edildi

Apple bir kez daha toplu davalardan birisiyle karşı karşıya geldi. Müşteriler, 12 inç’lik MacBook ve MacBook Pro modellerindeki kelebek tipli klavye mekanizmasının sorunlu olduğunu, bunun başından beri bilinmesine rağmen herhangi bir uyarıda bulunulmadığını iddia ederek şirketi dava etti.

Apple bu kez de 12 inç MacBook ve MacBook Pro modellerinin özel klavye tasarımından ötürü dava edildi. MacBook modellerinin kelebek tipli klavye mekanizmalarının sorunlu olduğunu ve bu sorunun bilinmesine rağmen herhangi bir önlemin alınmadığını, uyarının yapılmadığını iddia eden müşteriler,  şirketin yasaları ihlal ettiğini ve hatalı ürün sattığını dile getirdi.

Müşterilerin şikayetçi olduğu sorunun asıl kaynağı kelebek tipli mekanizmaların toza ve diğer küçük maddelere karşı son derece dayanıksız olması. Çok az miktarda toz birikmesi durumunda bile sıkışan klavye mekanizması, tuşun basmamasına ve buna bağlı olarak klavyenin düzgün bir şekilde kullanılamamasına neden oluyor. Elbette bunun dizüstü bilgisayarlar için büyük bir sorun olduğu söylenebilir.

Apple kelebek tipi klavye

Apple’a açılan toplu davada kaç adet imzanın yer aldığı henüz bilinmiyor, ancak Mayıs ayının başında şirketin sorunlu mekanizmalı klavyeleri geri çağırması adına imza kampanyası başlatılmıştı ve  kampanyadaki imza sayısı 17.000’i aşmıştı.