Dünya Mutluluk raporu

2020 Dünya Mutluluk Raporuna Göre Türkiye Kaçıncı Sırada?

Birleşmiş Milletler’in düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiği ve 156 ülkeyi kapsayan Dünya Mutluluk Raporu sonuçları açıklandı. Listenin zirvesinde Finlandiya yer alıyor.

Son aylarda koronavirüs salgını her ne kadar ön plana çıkmış olsa planlanan araştırmaların sonuçları paylaşılmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler’in hazırlamış olduğu 2020 Dünya Mutluluk Raporu, 2018/2019 dönemi verileri üzerinden hazırlandı. Rapora göre yine İskandinav ülkeleri listenin üstünde yer alırken; dünyanın en mutlu ülkesi bu yıl da Finlandiya olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz Yıla Göre Türkiye Düşüş Yaşadı:

Dünya Mutluluk Raporu’na göre İskandinav ülkeleri, İsviçre, Yeni Zelanda, Avusturya ve Lüksemburg da ilk 10’da yer alırken; listenin sonuncuları Afganistan, Zimbabve ve Güney Sudan olarak açıklandı.

Türkiye ise Dünya Mutluluk Raporu’nda bir önceki yıla göre maalesef 14 sıra geriledi. 2019 raporunda Türkiye, 79. sırada iken bu yıl yayınlanan listede 93. sırada yer aldı.

mutlu insanlar

Rapor Hazırlanırken Nelere Dikkat Ediliyor?

BM’nin her yıl hazırladığı raporlarda rapora giren ülkelerde yaşayan insanların mutluluk seviyeleri tahmin ediliyor. Ülkelerde ki kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla, sağlıklı yaşam süresi, sosyal destekler, özgürlükler ve yolsuzluk rakamları…vs gibi kriterler baz alınıyor.

Raporu hazırlayan uzmanlardan biri olan John Helliwell, en mutlu ülkelerde ki insanların  ülkelerine aidiyet hissetiğini, kamu kuruluşlarına güvendiğini söyledi.