youtuber

YouTuber’ların Filmleri Sinemada Kaç Milyon İzlendi?

Son yıllarda bir hayli ünlü olan ve milyonlarca aboneye ulaşan YouTuber’lar son zamanlarda yaptıkları sinema filmleri ile gündeme gelmeye başladı.

Türkiye’nin en ünlü ve milyonlarca aboneye sahip YouTube kanalları sinema dünyasına adım atarak beyaz perde de performans sergilemeye başladı. İlk olarak Halil Söyletmez ile başlayan akım Enes Batur ile devam etti. Halil Söyletmez tarafından çıkarılan “Cumali Ceber” filminin ardından Türkiye’nin en popüler kanallarından bir tanesi olan Oha Diyorum kanalının filmi vizyona girmişti.

Son olarak Türkiye’nin en ünlü YouTuber’ı olan ve yaklaşık 6 milyon aboneye sahip olan Enes Batur, çıkardığı “Enes Batur: Hayal mi Gerçek mi?” filmi ile gişede yerini aldı. Peki YouTuber’ların çektiği sinema filmleri kaç kişi tarafından izlenildi?

Cumali Ceber – Halil Söyletmez

Geçtiğimiz ağustos ayında vizyona giren Cumali Ceber filmi ilk 3 günde toplam 128.564 kişi tarafından izlenildi. İlk 3 günde izlenme sayısı ile 1.469.209 TL hasılatında sahibi oldu. Yaklaşık 9 hafta vizyonda kalan ve toplam 461 bin kişi tarafından izlenen film genel olarak gişede 5 milyon TL hasılat elde etti.

Oha Diyorum

Cumali Ceber’in ardından 3 Kasım 2017 tarihinde vizyona giren Oha Diyorum filmi ilk 3 günde yaklaşık 112 bin kişi tarafından izlenildi. Toplamda ise 230 bin kişinin izlediği film yaklaşık 3 milyon TL hasılat elde etti.

Enes Batur: Hayal mi Gerçek mi?

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren (19 Ocak) Enes Batur’un filmi ilk 3 günde diğer filmlere oranla daha yüksek izlenme oranına ulaştı. Film ilk 3 günde yaklaşık 455 bin kişi tarafından izlenerek 5.8 milyon TL hasılat elde etti.