Yeni iMac 1 1

Yeni iMac İle Parça Değişimi Yapabileceksiniz

Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı yeni bilgisayar modeli olan iMac, her açıdan markanın yenilenmiş bilgisayarları oldu. Tam olarak değiştirilmiş modeller olmasa da sistemleri değiştirilen iMac sonrasında değişen bir diğer sistem ise parça mimarisi oldu. Artık iMac modellerinin parçaları değiştirilebilir. İşte detaylar.

WWDC 2017 etkinliğinde Apple’ın bilgisayar kategorisinde bir hayli yenilik sunduğunu gördük. Markanın yenilenmiş teknolojileri olarak gösterilen yeni bilgisayarları içerisinde her ne kadar iMac Pro modeli öne çıkıyor olsa da yenilenmiş olan iMac modelleri de bir hayli konuşuldu. Donanım açısından ve ekran sistemleri açısından bir hayli beğeni toplayan yenilenmiş olan iMac, beraberinde birçok yeni teknoloji de sundu.

Tüm bu teknolojiler içerisinde markanın ilk defa denediği sistemleri de gördük. İşte bunlardan birisi de parça değişimi sistemi. Kullananların yakından tanıyacağı gibi eski iMac modellerinde kasa kısmında lehimlenmiş bir yapı kullanılıyordu. Yani sök tak kasa modellerinde olduğu gibi bilgisayarların bileşenlerini değiştiremiyordu. Mesela RAM yetersiz geldiğinde bunu değiştiremiyordunuz. Şimdi ise yeni iMac serileriyle beraber bu sistem değişiklik gösterdi. Artık parça değişimi dönemi sınırlı olsa da geliyor.

Yeni iMac

iMac RAM Değişimi Yapabileceksiniz

Yeni bilgisayarlarda ilk olarak iMac RAM bellek konusunda ayrıcalıklar sunacak. Verilen bilgilere göre artık kasa kısmında doğrudan lehimleme olmayacak. Bu sayede de kullanıcıların RAM belleklerde değişim yapabilecekleri belirtiliyor. RAM belleklerde değişim yapmak içinse sadece kasanın sökülmesi yeterli olacak. Bunun dışında kullanıcıların HDD değişimini de yapabileceği belirtiliyor.

Hem RAM değişimi hem de HDD değişimini uyumlu modellerle beraber yapabileceksiniz ama ne yazık ki SSD sisteminde aynı durum söz konusu değil. Yine yapışık SSD teknolojisi kullanılmış durumda. Bu nedenle SSD sistemlerinde değişim olmayacak. Bunun dışında ne tür parçaların değişeceği konusunda henüz net bilgiler yok. Bunun için Apple’ın rehberlerini beklemek gerekecek.