Hyundai Sonata 1

Yeni Hyundai Sonata tasarımı görüldü!

Kore merkezli üretici Hyundai 2020’de satışa çıkaracağı Sonata’nın tasarımı yayınladı. 4 kapı ile gelen yeni Sonata etkilemeyi başarıyor.

Cenevre fuarında Hyundai Sonato 2020’de satışa çıkacak otomobil örtüsü kaldırıldı. Üreticinin Sensuous Sportiness adıyla getirdiği tasarım anlayışı, geçtiğimiz yıl Le Fil Rounge konseptinden ilham alarak geliyor. Arka kısma doğru daha fazla eğilimli olan araç, ince farların altında LED gündüz farkları ile kaputa kadar uzanmayı başarıyor.

Hyundai Sonata1

Sonata’nın boyutları dikkat çekiyor

2020 Hyundai Sonata’nın boyutlarında selefine göre büyüme yaşanmış. Genişliği 25 mmarttırılan aracın toplam uzunluğu 45 mmaks mesafesi de 35 mm artmış. Öte yandanyükseklik 30 mm azaltılmış. Artan aks mesafesi sayesinde daha ferah bir yaşam alanı sunan 2020 Hyundai Sonata, yüksekliğin azalmasıyla da daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Arka taraftaki yolcuların diz ve baş mesafesi konusunda ise bilgi verilmemiş.

Hyundai Sonata2

Satışlar yılın ikinci yarısında başlıyor!

2020 Hyundai Sonata’nın satışları yılın ikinci yarısında başlayacak. Aracın fiyatı ise henüz belli değil. Şimdiki Hyundai Sonata’nın satış fiyatları ABD’de 19 bin 550 dolardan başlıyor. Sonata modelinin satıldığı Türkiye’de ise ürün gamında Elantra’ya yer veriliyor. Onun da başlangıç fiyatı 94 bin 325 TL.