yapay zeka 2

Yapay Zeka, Yapılan Testlerde Yanıldı!

BBC’de yer alan habere göre bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar da yapay zeka; varlıkları farklı alğıladığı ortaya çıktı.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuca göre yapay zekanın;  bir okul otobüsünü devekuşu, kaplumbağayı tüfek, kediyi köpek olarak algılayabileceği ortaya koydu.

Yapay zekaya dayanan görüntü tanımlama sistemini yanıltması üzerine çalışmaya başlayan; Kyushu Üniversitesi’nden Su Jiawei ve diğer bilim adamları, fotoğraflarda yaptıkları ufak değişiklikleri derin sinir ağları denilen bir yapay zekaya sahip görüntü tanımlama sistemi tarafından analiz edildi.

Bu test sonrasında ise yapay zekanın bir fotoğrafın yüzde 74‘ünde bir pikseli değiştirilmesi ile, yapay zekanın gördüğünü yanlış algılamasına neden olduğunu tespit etmiş oldular.

Yapay Zeka konusunda sektörün devleri olan Facebook, Amazon ve Google bu tür durumlar üzerinde çalıştıkları biliniyor.

Unutmamak gerekir ki yapay zeka konusunda ilk ciddi adımlar atılıyor ve araştırmalar yoğunlaşıyor. Bu dönem içinde yapay zeka konusunda bir öğrenme süreci olduğunu söyleyebiliriz. İleri de bu gibi durumlar yaşanmayacağı; hangi teknoloji devinin yapay zekasının diğerinden daha iyi olduğunu sorgular olacağımızı da belirtelim.