WannaCryden Interneti Kurtaran Adam Gizlice Malware Olusturdu mu

WannaCry’den İnternet’i Kurtaran Adam Gizlice Malware Oluşturdu mu?

Marcus Hutchins, MalwareTech olarak WannaCry yazılımından dünyayı kurtararak ün kazanmıştı. Ancak şimdi dünyanın en pis virüslerinden birini inşa etmekle suçlanıyor.

23 yaşında İngiltere’li bir adam, sadece iki ay önce yıkıcı WannaCry siber saldırısını durdurmak için bir İnternet kahramanı olarak karşımıza çıkarken, şimdi de FBI tarafından bilgisayar korsanı olarak suçlanıyor.

MalwareTech olarak bilinen Marcus Hutchins, DefCon bilgisayar güvenlik konferansına ev sahipliği yaparken Çarşamba günü Las Vegas’taki McCarran Uluslararası Havaalanı’nda tutuklandı. Perşembe günü bir mahkeme önüne getirildi ve Cuma günü öğleden sonra federal yargıç hakimi Nancy Koppe’den önce bir duruşmaya davet edildi.

Profesyonel bilgisayar güvenlik araştırmacısı Hutchins, geçtiğimiz Mayıs ayında WannaCry salgınında ün kazandı. Fethetme yazılımı en az 74 ülkedeki bilgisayarlardan koparırken, bazı hastaneleri, hizmetleri, işletmeleri ve devlet kurumlarını sakat bırakmış, Hutchins ise solucan içine kodlanmış gizemli bir nokta-com alan adı ve bir web adresi  farketti . Alan adı kayıtlarını kontrol etti ve bu adresin kayıtdışı kalmış olduğunu gördü ve herkesin erişimine açtı. Alanın kendisini NameCheap.com’da 10.69 dolar karşılığında satın aldı ve kötü niyetli yazılım hakkında bilgi toplamak için Los Angeles’ta koştuğu “düdük” sunucusuna dikkat çekti. İsim Şefi . Com için 10,69 dolar ödedi ve kötü niyetli yazılım hakkında bilgi toplamak için Los Angeles’ta koştuğu “düdük” sunucusuna dikkat çekti.

Alan adı bir tür öldürme anahtarı olduğu ortaya çıktı ve bir kez aktive edildiğinde WannaCry hemen yayılmayı bıraktı.

Kronos, bir kurban makinesinde yerini almak ve çevrimiçi bankacılık oturumlarını kesmek için tasarlanan bir “bankacılık Trojan” adlı kötü amaçlı yazılım türlerinden biridir, bu yüzden bilgisayar korsanları para transferleri düzenleyebilir ve hesabı yağmalayabilir.   Yazılımdan çok, online para çalmaya başlamak isteyen herkes için eksiksiz bir paket olan “hizmet olarak crimeware” e doğru gittikçe artan bir trendin parçası.  Güvenlik şirketi Proofpoint’in kıdemli başkan yardımcısı Ryan Kalember, “Dinamik komuta ve kontrol altyapısı, güncellemeler, her şeyden başka şeyler geliyor”