Volkswagen logosunu değiştiriyor!

Otomotiv sektöründe bilindik firmalardan Volkswagen, en son 2012 yılında logosunu değiştirmiş ve yeniden değiştirme karar almış durumda. Bu kez değişiklik elektrikli arabalardan esinlenilmiş durumda.

Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil şirketlerinin başında yer alırken, kendi özgü logosunu taşımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CEO değişime giden dev şirketin yeni kararlar aldığını belirtti. Son dönemlerde yaşanan Dizel Gate skandalları ve karbon emisyon testlerinde şempanzelerin kullanıldığı gibi haberler büyük yaralar açmıştı. Sonuçta üretim hattı geniş ve milyonlarca kullanıcısı olduğundan yeni bir imaj şart gibi.

1939 yılından beri kullandığı logolar:

awd 1

Sizlerinde gördüğü gibi günlük hayatta gördüğümüz Volkswagen araçları 2012 logosu ile görülüyor. Ancak yeni logo değişimi çok farklı bir amaç içermekte.

Tesla’dan sonra elektrikli araçlara yoğunlaşan birçok firma oldu ve her geçen gün bu sayı artıyor. Bu bakımdan geleneksel otomobil üreticilerini zorlayan bir etmen gibi duruyor. Volkswagen ise dönüşüm için uzun vadeli bir planı çoktan hazırlamış durumda.

Volskwagen’e göre yeni bir kimlik için ilk iş logonun değişmesidir. Elektrikli araçlar için logosunu değiştiren Volkswagen Pazarlama Direktörü Jochen Sengpiehl’e göre önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli araçlarda yeni Volskwagen logosu yer alacak.

Logo için tasarım sürecinin devam ettiği duyuruldu.