bim 1

Ücretli Poşet iadesi BİM’de başladı. Al kullan iade et!

1 Ocak 2019’dan itibaren ücretli poşet dönemi başlamış ve aradan 3 gün geçmiş. Ancak çok enteresan bir olay geçtiğimiz gün yaşandı. Poşetin de iadesi olur mu? Demeyin Oluyor!

Yeni yıla girer girmez bir şeyler daha zamma uğradı veya ücretsiz ihtiyaçlar ücretli oldu. Ücretli poşet uygulamasıyla beraber poşet kullanımları %70’e oranla azaltıldı. Ancak uygulama şimdiden bazılarına umut ışığı oldu. Dün yaşanan bir olay ile herkesin yüzünde bir tebessüm meydana geldi.

Bir kişi, BİM marketlerinden poşet alarak eve eşyalarını taşımış ve daha sonra BİM’e geri dönerek poşeti iade etmek istediğini söyledi. İade prosedürü gereği sorulan iade sebebine ise, “Poşetten memnun kalmadım.” cümlesini beyan etmiş ve poşeti teslim ederek 25 kuruşunu geri almış.

bim iade

Ücretli Poşet İade Fişi

Bununla beraber Deniz Zeyrek, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

  • Kasada çevreci ve sonraki alışverişlerde kullanılmak üzere kalıcı bir alternatif bulacağımı düşündüm. Böyle bir imkan sunulmadı ve aldıklarımı elimde taşıyamayacağım için poşetleri satın almak zorunda kaldım. Alışverişin 2018’den tek farkı poşet için fazladan ödediğim 2 TL oldu. Verilen poşetlerin üzerinde marketin ismi ve amblemi var. Oysa para ile satın alındığı için poşetler markasız olmalı. Marka varsa, reklam sayılıp ücreti market tarafından karşılanmalı.
  • Tekstil ürünleri satılan mağazalarda çorap alan müşteri de pahalı bir elbise alan müşteri de aynı ücreti ödüyor. Kasa önlerinde en çok bunun polemiği oluyor. Genelde ödemeyi yapan erkekler poşet almıyor. Kadınlar bir süre sonra (eşim poşet almayı unutmuş) diye kasaya geri dönüyor.
  • Tek bir büyük poşete sığdırabilecek ürünler için iki ya da üç küçük poşet gerekebiliyor. Ücrette standart var ama boyutta standart yok.” (Poşet üreticisinden) “Daha ilk günden kullanım yüzde 70 düşmüş. Bu durum, sektör firmalarını zor durumda bırakabilir. Sektördeki istihdamı olumsuz etkileyebilir.