Ubuntu 16.04 LTS artik Windows magazasinda indirilebilir

Ubuntu 16.04 LTS artık Windows mağazasında indirilebilir!

Linux dağıtımlarından en çok kullanılan ve gündemde yer edinen Ubuntu, sonunda Windows uygulama mağazasında yer almaya başladı. İşte tüm detaylar!

Microsoft‘un geçtiğimiz Mayıs ayındaki Build 2017 geliştirici konferansı sırasında Ubuntu, SUSE ve Fedora‘nın windows mağazasında geleceğini öğrenmiştik. Bu bakımdan Ubuntu artık Insider kullanıcıları tarafında Microsoft Windows mağazalarında yer alıyor ve indirilebiliyor. Ubuntu’yu normal olarak bir uygulamaymış gibi indirebileceksiniz. Bu bakımdan Windows 10 ve Linux uygulamaları iki taraflı önyükleme olmadan birlikte çalıştırma imkanına sahip oluyorsunuz. Bunların yanı sıra bu yıl yayınlanması beklenen Windows 10 Fall Creators Update gelene dek resmi olarak paylaşılmayacağı açıklandı.

Ubuntu 16.04 LTS artık Windows mağazasında indirilebilir 1

Ubuntu artık mağazada!

Bunlara karşılık son sürüm Windows 10 Insider Preview kullananlar, Ubuntu’yu bilgisayarlarına indirebilirler. Mağazalarda yer alan uygulamanın sürümü ise 20170619.1 yapısı ise Ubuntu 16.04 LTS olarak görülmekte. Bu bakımdan kullanıcılar artık Windows mağazalarından indirebilecekleri Ubuntu ile çok rahat şekilde hem linux hem de Windows uygulamaları çok rahat bir şekilde kullanabilecekler.

Bakalım Microsoft bu hamlesiyle kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Son olarak ise linux dağıtımları arasında Ubuntu’nun ciddi anlamda yeri çok büyük diyebiliriz.