steam

Steam Türkiye’de ki Fiyatlara KDV Geldi!

Yabancı uyruklu olan ve ülkemizde faaliyet gösteren firmalar bir bir vergi düzenlemesine tabi tutuluyor. Apple ve Google’dan sonra Valve’de vergi mükellefi oldu.

Maliye bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin ardından vergi mükellefi olan Valve, zaman kaybetmeden fiyatlarına vergi oranının eklemesini gerçekleştirdi.

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemeyle yurt dışı kaynaklı servisler için vergi mükellefiyeti getirilmişti. Düzenleme ile birlikte şirketlerin ülkemizde’de bir ofisi bulunmasa da vergi düzenlemelerine uymaları zorunlu tutulmuştu.

 

Vergi düzenlemesine ilk uyan şirketler arasında yer alan Apple, gerekli düzenlemeleri faaliyet gösterdiği alanlarda gerçekleştirmişti. Uygulanan KDV oranını kullanıcılara 27 Ocak‘da gönderdiği mesaj ile fiyat artışlarını açıklamıştı.

Steam‘de bu çerçevede vergi düzenlemesini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen düzenleme sonrasında oyun satın almak istediğinizde VAT yani KDV değerini de görebileceksiniz. KDV oranı %18 olarak hesaplanıyor.

steam kdv

Steam‘de yer alan tüm oyunlara uygulanan KDV oranı uygulanmış olsa da, ilgili oran daha önceki fiyatların üzerine yansıtılmış değil. Vergi’nin ne zaman kullanıcılara yansıtılacağı ile ilgili ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Köpek yılı indirimlerinin son günü olan bugünden sonra fiyatlarda vergi artışının etkisini görmemizin olası olduğunu tahmin ediyoruz.