Powerbank Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Powerbank Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Akıllı telefonlarla alakalı şaka yollu kablolu sabit telefon benzetmesi yapılır. Bunun temel nedeni akıllı telefonlarda bitmek bilmeyen batarya sorunudur. Eskiden akıllı telefonlar hayatımızda yokken günlerce batarya şarjları giderken şimdi ise günde birkaç telefonların şarj edilmesi gibi bir durum ortaya çıkmıştır.

Haliyle bu durum beraberinde insanların alternatif çözümler aramasına yol açmıştır. Zira günün her saatinde prize bağlı bir hayat sürmek kolay değildir.

İşte bu yüzden powerbank son yıllarda en çok satılan şarj dolum cihazlarından bir tanesidir. Hatta o kadar ilerlemiştir ki birçok insan powerbank donanımlı kılıflar bile satın almaktadır.

Tüm bunlar güzel gelişmeler ama beraberinde başka sorunlar vardır. İlk olarak almış olduğunuz powerbank bir süre sonra telefonunuzun bataryasını tamamen öldürebilir. Bu durum mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Diğer taraftan ise powerbank eğer güçlü değilse telefonunuza hiçbir şekilde şarj konusunda destek sağlamayacaktır.

Diğer bir olumsuz durum ise powerbank fazla ısınırsa patlama gibi hadiselerle karşılaşılabilir. Özetle bir powerbank almak gün içerisinde telefonunuzun şarjının bitmesi noktasındaki sorununuzu çözecektir. Ama eğer doğru bir powerbank tercihi yapmazsınız bu durum beraberinde birçok sorunu da getirebilir.

Powerbank Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Şimdi kısaca konunun başına dönecek olursak bir powerbank alımında ilk olarak yapılması gereken toplam enerji ihtiyacı duyulan mAh belirlenmesidir. Yani telefonunuzun bataryası örneğin 4000 mAh bataryası olan bir cep telefonu için en az 5000 mAh bir powerbank tercih edilmelidir.

Powerbank üzerinde kaç adet bağlantı noktası olacağının da belirlenmesi gerekir. Yani bir başka cihazında şarjı yapılacaksa buna göre fazla giriş olması sağlıklı olacaktır.

Bununla birlikte alacağınız ürünün birden fazla cihazı aynı anda şarj edip etmediğini öğrenmenizde iyi olacaktır. Genellikle powerbank cihazlarda bu konu çok fazla sorun olmasa da bazı şarj ediciler tek cihaza entegredir.

Alınacak olan powerbank cihazın kabloya ihtiyaç duyup duymadığı da önemli bir husustur. Burada kastettiğimiz şey cihazın kendi üzerinde sabit bir kablosu da olabilir. Ama harici bir şarj kablosu gerekiyorsa bununda satın alınması gerekebilir.

Almayı düşündüğünüz powerbank cihazın giriş gücü de oldukça önemlidir. Bu durum sizin telefonunuzun ne kadar sürede şarj olacağını gösterir.