ipad mini 1 1

iPad Mini İçin Veda Dönemi Geldi

Apple’ın yeni seri tabletlerinin tanıtımı için artık çok kısa bir süre kaldı. Markanın ilk defa deneyeceği 10.5 inç ekran boyutuyla beraber gelecek olan tabletlerin tanıtımının WWDC 2017 etkinliğinde yapılması bekleniyor. 5 Haziran’da düzenlenecek olan etkinlikte Apple’ın yeni seri tabletlerini ortaya çıkaracağı düşünülürken bunun dışında markanın tablet serilerinde ilginç bir adım daha atmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Bu kez markanın sevilen tablet serilerinden biri olan iPad Mini serisine son vereceği ortaya çıktı. Peki konu hakkında nasıl bilgiler var? Detaylar neler?

iPad Mini Apple’ın ara modellerinden biri olarak gösteriliyor. Markanın tablet teknolojileriyle akıllı telefon teknolojilerini birleştirdiği bir seri olarak gösterilen Mini serisinin özellikle taşınabilirlik konusunda en çok tercih edilen tablet serilerinden biri olduğunu da biliyoruz. Fakat son iddialara göre Apple bu seride stratejik bazı adımlar atacak.

Markanın atacağı adımlar yeni seri tabletlerin iptal edileceğini daha doğrusu desteğinin kesileceğini gösteriyor. Geleceğe yönelik bir adım olarak değerlendirilen adımda Apple’ın iPad Mini tabletlerin ara sınıf olarak kalacağı düşüncesinde olduğu ve bu nedenle tabletlerin iptal edileceği, bundan sonra yenilenmeyeceği belirtiliyor. Yeni seri iPad Mini tabletlerinin gelmeyecek olmasının yanı sıra mevcut tabletlerin de desteğinin son bulacağını belirtelim.

iPad Mini

iPad Mini Güncelleme Almayacak

Eğer iddialar doğruysa ve şimdiden mantıklı bir karar olarak değerlendirilen Apple’ın kararı gerçekse bu durumda yenilenmiş olan Mini serilerini görmememizin dışında tabletlerin güncelleme desteği de almayacağı konuşuluyor. iOS işletim sistemi güncellemeleri bir yana dursun iPad Mini serisinin performans ve güvenlik güncellemelerini de almayacağı belirtiliyor. Bu noktada markanın nasıl bir adım atacağı açıklanan bilgilerle beraber iyiden iyiye merak konusu olmuş durumda.

Özellikle iPad Mini serisinde güncellemelerin iptal edilmesi demek bundan sonra tabletlerin satışının yapılmayacağının da bir kanıtı olarak gösterilebilir. Sürecin nasıl işleyeceği ve Apple’ın aldığı kararların detaylarının ise markanın WWDC 2017 etkinliğinde ortaya çıkmış olacak. Yeni tablet serilerini tanıttıktan sonra Apple’ın konu hakkında detaylı açıklamalar yapması ve bilgilendirmelerle süreci açıklaması bekleniyor. Şimdilik konu hakkında iddiaların ötesine geçmiş değil.