telif hakkı youtube gece gölgenin rahatına bak

Gece Gölgenin Rahatına Bak Youtube’dan Neden Kaldırıldı? Geri Dönme Şansı Var Mı?

Geçtiğimiz aylarda Youtube üzerinden yayınlanan ve yayınlandığı andan itibaren gündem olan “Gece Gölgenin Rahatına” Bak isimli şarkı, 240 milyon izleme rakamından sonra şok bir şekilde Youtube üzerinden kaldırıldı. İşte detaylar.

Sosyal medyanın bu kadar çok yaygınlaşmasıyla beraber artık fenomen olmak da bir o kadar kolaylaşmaya başladı. İyi bir şarkı, bir melodi, fark oluşturan bir tipleme gibi biraz ilgi çeken bir konu üzerinde yapılan çalışmalarla çok kısa süreler içerisinde fenomenlik seviyesine çıkılabiliyor. Özellikle Youtube üzerinden bu şekilde gündeme gelen birçok isim ile karşı karşıya kalıyoruz. Son dönemde Youtube üzerinden ününe ün katan isimlerden birisi de Çağatay Akman isimli bir genç olmuştu.

Gece Gölgenin Rahatına Bak isimli şarkısının Youtube üzerinden yayınlanmasının ardından genç isim bir anda fenomenler arasındaki yerini almış ve birçok televizyon programına da katılmıştı. Bir anda gelen fenomenlikle beraber Youtube üzerinde de 240 milyonun üzerinde izleme almayı başaran isim tam ünlü oluyor derken şok bir gerçek ortaya çıktı. Youtube aldığı kararla beraber 240 milyon izlemesi olan şarkıyı videolarından kaldırdı. Bu durumun nedeni olarak ise videonun telif haklarını ihlal etmesi gösterildi. Birden gündem olan konu için Youtube tarafından tek bir açıklama yapılırken konu hakkında detaylı bilgilerde ortaya çıktı.

Gece Gölgenin Rahatına Bak Telif Hakkını İhlal Mi Etti?

Youtube tarafından alınan karar sonrasında şarkının alt yapısının da Anna RF isimli bir şarkıdan alındığı ortaya çıktı. Şarkının alt yapısıyla birebir aynı olan alt yapı nedeniyle Youtube üzerinden videonun kaldırıldığı belirtildi. Aslında daha önce şarkının telifinin alındığı yönünde açıklamalar yapıldığı söyleniyor fakat son duruma bakacak olursak telif sorununun devam ettiği görülüyor.

Şarkının Yeniden Youtube Üzerinden Görüntülenme Durumu Nedir?

Şimdi ise en çok merak edilen konu Gece Gölgenin Rahatına Bak klip çalışmasının yeniden Youtube üzerinde görüntülenip görüntülenmeyeceği. Bunun için Youtube’a telif kanıtlamasının yapılması gerekiyor. Telif belgelerinin ya da görsellerinin bulunmaması ya da telifin kanıtlanmaması durumunda videonun yeniden Youtube üzerinde görüntülenme gibi bir şansı olmadığını da belirtelim. Bu noktada şimdilerde yapılan açıklamalar merak ediliyor. Konu hakkında nasıl bir bilgi verilecek? İddialar kabul görecek mi? Bunu açıklamalardan sonra görmemiz mümkün olacak.