Firefox Tarayici 1

Firefox Tarayıcınızı Daha Güzel, Hızlı Ve Güvenli Hale Nasıl Getirebilirsiniz

Firefox’un büyük bir gücü, kullanıcıların tarayıcıyı kendi gereksinimlerine göre özelleştirebilmeleridir. Basit ipuçları ile Firefox tarayıcıyı daha güzel, daha hızlı ve daha güvenli hale getirmenin farklı yollarını göstereceğiz.

Standart bir kurulumdan sonra Firefox’un çok hoş görünüp görünmeyeceği konusunda tartışabilirsiniz. Windows 10 kullanıcıları için Firefox otomatik olarak seçilen temaya adapte olur. Örneğin, Windows 10 altında Karanlık Modu açtıysanız, Karanlık Modu Firefox’ta otomatik olarak etkinleştirilecektir. Gerçek şu ki, standart temayı kabul etmek zorunda değilsiniz.

Menü ve “Eklentiler” maddesi ile sadece “Temalar” üzerine tıklayın ve ardından standart optiği değiştirme seçeneğine basın. İçerdiği temalardan birini kullanmak için, “Etkinleştir” e tıklayın ve Firefox görünümü derhal ayarlayacaktır. En üstte, bu sayfadaki arama alanına bir terim de girebilirsiniz. Ardından kapsamlı Mozilla teklifinden ilgili temaları bulacaksınız.

Firefox Tarayıcı

Firefox Renkli Tarayıcı

Mozilla eklentisi Firefox Color, Firefox’a renk katmaktadır. Menü çubuğundaki Eklenti simgesine tıklarsanız, Firefox temanızı oluşturabileceğiniz tarayıcı uzantısının web sitesine yönlendirileceksiniz. Burada, arama çubuğunun rengi ve arama metninin rengi veya araç çubuğunun rengi gibi, tarayıcının herhangi bir tasarım yönü kadar özelleştirebilirsiniz.

Uygun arka plan için hazır bir doku seçin ve istediğiniz gibi renklendirin. Temanızı oluşturduktan sonra, kullanmak ve düzenlemek için kaydedebilir ve otomatik oluşturulan bir URL aracılığıyla diğer Firefox kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.