Firefox Parmak Izi

Büyük Gizlilik Güncellemesi: Firefox Parmak İzi Koruması Alıyor

Firefox uzun süredir yerleşik olarak bulunan bir izleme korumasına sahiptir ve tekrar tekrar düzenler. Şimdi Mozilla başka önlemler aldığını açıkladı. Firefox şifrelemeye ve tarayıcı parmak izine karşı koruyucu özellikler alır. İsterseniz, şimdi deneyebilirsiniz.

Chromium Teknolojisine Güveniyor

Web, en azından tarayıcı ile ilgili olarak Google tarafından belirlenir. Son zamanlarda, Microsoft kendi gelişimi için elveda dedi ve şimdi de Chromium teknolojisine güveniyor. Mozilla hakkında iyi bilinen şey, gizliliğe artan bir ihtiyaç olduğu. İzlemeye gelince, Firefox son sürümlerinde zaten ekledi ve daha da iyi hale geldi. Bir blog yazısında Mozilla, kripto eğitimi ve parmak izine karşı korumayı duyurdu. İsterseniz, Firefox Beta ve Firefox Nightly’da deneyebilirsiniz.

Firefox Parmak İzi

Daha Hızlı Yükleme Süreleri İçin İzleme Önleme

“Tarayıcı Gizliliği” bölümünde, mevcut Firefox kullanıcıları zaten etkinlik izlemesini yavaşlatan çeşitli unsurlar bulabilir. Firefox bilinen izleyicileri ve üçüncü taraf çerezlerini engelledi. Bu, gizliliği daha iyi korumalı ve ayrıca daha hızlı sayfa yükleme süresi sağlamalıdır. Ne yazık ki Mozilla, tüm sayfalar için izleme korumasını etkinleştirme cesaretine sahip değildi. Şimdiye kadar koruma yalnızca özel modda çalışır. Bunu değiştirmek istiyorsanız, “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünde yeniden ayarlamanız gerekir.

Parmak İzine Karşı Mücadele

Mozilla tarayıcı parmak izine karşı bir şeyler yapmak istiyor. Kullanıcıların tarayıcı ve sistem özelliklerini kullanarak oldukça doğru bir şekilde tanınabilmeleridir. Sistem bilgisine ek olarak, tarayıcı pencerelerinin boyutunu, kullanılan uzantıları veya Firefox’taki diğer ayar tercihlerini de kullanır. Yeni bir modül ayrıca parmak izi için bilinen alanları da engeller. Kriptominlere karşı korumada olduğu gibi, parmak izi önleyici özelliklerin de açıkça etkinleştirilmesi gerekir.