Facebook oyun yayını

Facebook, oyun yayıncılarına para kazandıran sistemi kullanıma sunuyor

Facebook, oyun oynadığı sırada paylaşım platformu üzerinden canlı yayın yapacak kişilere para kazandıracak sisteminin kapsamını genişleteceğini duyurdu. Sistemin çalışma şekli ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Facebook, YouTube ve Twitch gibi platformlara rakip olarak kendi oyun yayını platformunu duyurdu. Bir süre önce geliştirilen bu sistemi kullanıma sunmadan önce test grubuyla denemeler yapan sosyal paylaşım sitesi, denemelerin olumlu sonuçlandığını ve sisteme yeni yayıncılar alınmaya başlayacağını paylaştı. Yayın sistemi, oyun yayıncısının Twitch’e benzer olarak izleyicilerin bağışladıklarından gelir elde etmesini sağlıyor. Bu da Facebook üzerinden alışveriş ve diğer parasal işlemlerin sık sık gerçekleştirildiği ülkelerde yayıncıların gelir elde şansının daha fazla olduğu anlamına geliyor. Maalesef henüz ülkemiz için böyle bir şey söylemek mümkün değil, ancak durumun ilerleyen zamanlarda değişebilme ihtimali mevcut.

Facebook oyun yayını

Facebook yayıncılara ödeme yapabilir

Şu an Facebook tarafından bir açıklama yapılmadı, ancak yayın platformunun birçok kullanıcıya ulaşmasının ardından Facebook’un yayıncılara izlenme başına ödeme yapabileceği de paylaşıldı. Elbette bunun; hatta hem bağışın, hem de izlenme başına ödemenin bulunduğu bir sistemin son derece faydalı olacağı söylenebilirdi.

Facebook oyun yayını

Facebook’un paylaştığı bilgilere göre şimdilik Twitch ve YouTube gibi platformlarla yarışabilecekleri bir sisteme, yayıncı kitlesine sahip değiller. Ancak zaman içerisinde bunun da olacağı düşünülüyor. Eğer siz de Facebook’un ilk oyun yayıncılarından birisi olmak isterseniz buradaki bağlantıdan bilgi alabilir ve şansınızı deneyebilirsiniz.