Facebook

Facebook Instagram’ı Satın almasaydı Dünya Daha Güzel Olabilirdi

Sosyal medyanın en büyüğü olan Facebook Instagram’ı da alması sonucu olarak ortada bir karışıklık oluştu. Çoğu kişinin eleştirisine maruz kalınan bu durum, en son olarak da Kaliforniyalı bir kongre üyesi tarafından eleştiri aldı.

Facebook’un liderlerinin ve ortak olan kurucuların şirketten ayrılması sonucunda herkesin aklına farklı sorular getirmişti. Bu durumlar söylenmese de New York Times’ın bugün olan haberi sonucunda bir fikir çıkmış olabilir.

Görünen duruma göre Zuckerberg, sadece Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi bağlantıları da Facebook’a daha bağlı bir durum olmasını istemiyor. Zuckerberg, başka platformdaki insanları da kendine bağlamak istiyor.

Mesela bu duruma örnek verilecek olursa Instagram hesabı üzerinden konuşmanın gelmesi hedefler arasında yer alıyor. Bu durum güzel bir duurm olarak görünebilir ancak Kaliforniyalı kongre üyesinin pek hoşuna gitmeyen bir durum oluyor.

ABD temsilcisi olan Ro Khanna, bu konu hakkında yorumunu sosyal medya üzerinden yaptı. Facebook’a platformu satmamaları gerektiğine dair belirtmede bulundu. Ayrıca Facebook’la olan bağlantı nedeniyle de Instagram’ın da bu durumda kaygı oluşturduğunu söyledi.