20142F072F312F592Ffacebooktra.c81a6 1

Facebook gönderi silme özelliğini kaldırdı

Facebook kullanıcılarının paylaştığı görseller, sosyal paylaşım platformunun gönderi silme özelliğini kaldırdığını gösteriyor. Özellik şu anda yalnızca masaüstü sürümünde mevcut değil.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu olmasına rağmen kullanıcılarından tepki alacak birçok değişime imza atan Facebook, şimdi de masaüstü sürümünde yer alan gönderi silme özelliğini kaldırdı. Bu özelliğin kalkmasından dolayı paylaşılan ve oluşturulan gönderileri silemeyen, yalnızca zaman tünelinden gizleyebildiğini dile getiren kullanıcılar, şikayetlerini farklı platformlar üzerinden dile getirdiler. İşte o şikayetlerden birkaçı:.

Şikayetlerden de görebildiğiniz gibi bazı kullanıcıların sorunun var olduğunu göstermek adına ekran görüntüsünü paylaşmışlar ve yalnızca gönderiyi zaman tünelinde gizleme seçeneğinin yer aldığını dile getirmişler. Facebook’tan bu konuyla ilgili olarak bir bilgi gelmedi. Bundan dolayı Facebook’un bir hatayla seçeneği kaldırmış olabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.

Eğer Facebook yeni bir özellik test ediyorsa ve gerçekten de gönderi kaldırma özelliğini silmişse, sosyal paylaşım platformu açısından bu son derece yanlış bir hamle olurdu. Gönderi silme özelliği kullanıcıların sonradan fikir değiştirmesinden veya yanlış işlemlerden ötürü sıklıkla kullanılıyor. Bu nedenle umuyoruz ki Facebook’un böyle bir niyeti yoktur.