Çocukların Zararlı Sitelere Giriş Yapması Nasıl Engellenir?

Çocukların Zararlı Sitelere Giriş Yapması Nasıl Engellenir?

Çocukların zararlı sitelere giriş yapması nasıl engellenir? Gittikçe dijitalleşen bir dünyada çocukların zararlı sitelere giriş yapması nasıl engellenir? Bu durumu çocuğunuz farkında olmadan nasıl yönetebilirsiniz? Hızla değişen ve gelişen teknoloji ortamında çocukları korumak adına çeşitli adımlar atabilirsiniz. Üstelik bunu yasak koyarak değil, internet üzerinde yer alan güvenlik duvarlarını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada kullanmış olduğunuz internetin ayarlarından gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Çocukların dijital ortamdaki güvenliğini sağlamak adına İnternet tarayıcısı üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir güvenlik duvarı bulunmakta. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

Internet Explorer Güvenlik Ayarları

Bu yöntemi daha çok bilgisayar kullanan çocuklarınız için uygulayabilirsiniz. Daha küçük yaştaki çocuklar bilgisayardan ziyade tablet kullanmaktadır. Bunların dışında ebeveynlerinin telefonlarından Youtube gibi platformlara erişim sağlamaktadır. Bir Microsoft Windows kullanıcı iseniz, başka tarama motoru kullansanız dahi çocuğunuzu buraya yönlendirerek bu tarayıcıyı kullanmasını sağlayabilirsiniz.

1. Internet Explorer’ı açın

2. Sitenin sağ üst kısmında yer alan üç nokta simgesine tıklayın

3. Ayarlara tıklayın

4. Sol kısımda yer alan ‘’Aile Koruması’’ başlıklı kısma tıklayın

5. Açılan sayfada ‘’Hemen Başlayın’’ kısmına tıklayarak gerekli adımları uygulayın.

Çocukların Zararlı Sitelere Giriş Yapması Nasıl Engellenir?

Ayarlarınızı içerik filtreleri kısmına yoğunlaşarak yapmanız daha doğru olacaktır. Çünkü bu kısımda yetişkinlere özel sitelere girişi engelleyebilirsiniz. İnternete erişimini tablet üzerinden sağlayan çocuklar için de farklı bir yöntem daha bulunmaktadır. Son dönemdeki çocuklar, internetle oldukça içli dışlı bir şekilde büyüyor. Bu nedenle bir şeyleri keşfetmek, anlamak istiyorlar. Tablet üzerinden oyunlar oynayarak ya da çeşitli sitelere girerek zamanlarını geçiren çocukların sağlıklı gelişimi için kullandığı telefon ya da tablete sınırlama getirmelisiniz. Böylece sosyal medyada ve oyunlarda yer alabilecek kötü içeriklerden küçük yaştaki çocuklarınızı koruyabilirsiniz.

Tablet ve telefonlar için yapabileceğiniz güvenlik ayarları ise şu şekildedir;

Çocukların zararlı sitelere giriş yapması nasıl engellenir? Google Play Store’da yer alan Ebeveyn Denetimi uygulamasıyla çocukların indirebileceği uygulamaları kontrol altına alınabilmekte. Uygulamayı aktif hale getirdikten sonra gerekli önemleri aktif hale getirerek telefona ya da tablete indirebileceği uygulamaları kontrol altında tutabilirsiniz.

Ebeveyn Denetimi uygulamasını etkinleştirmek için; Çocuğunuzun tablette kullandığı mail hesabından Google Play Store’e giriş yapın. Uygulamada yer alan ayarlar kısmına girerek ‘’Ebeveyn Denetimi’’ seçeneğini aktif hale getirin.