firefox beta 1

Android Firefox’da Mutlaka Kullanmanız Gereken Eklentiler

En iyi şekilde özelleştirebileceğiniz tarayıcılardan biri olan Mozilla FirefoxAndroid için de benzer adımları takip eder. Bizde sizler için Firefox Android platformu için en iyi 4 Firefox eklentisini sizler için bir araya getirdik.

Firefox’un masaüstü sürümündeki eklentilerin tamamı Android’de çalışmayabilir. Ancak bir çok popüler eklentinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirtelim. Bu uygulamlardan bir kaçını sizler için derledik.

Dark Reader

darkreader

Sosyal medya platformlarında sıklıkla görmeye başladığımız karanlık mod uygulamasını Dark Reader, bütün internet siteleri özelinde çalıştıran popüler bir eklentidir. Eklenti sayesinde karanlık modu aktifleştirdiğinizde, tüm internet sitelerini koyu bir arka plan ve beyaz metinle görebilirsiniz.

İsterseniz eklenti seçeneklerinde yer alan tema ayrıntılarında ince ayarlamalar yaparak, farklı bir temaya geçebilir, internet siteleri özelinde yeni temalar oluşturabilir veya sadece belirlediğiniz internet siteleri özelinde karanlık modun aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.

Simple Gesture

Simple Gesture

Firefox tarayıcısı ile fazla zaman geçiren kullanıcılar eklenti sayesinde, sağ tıklayarak ileri sayfaya, sol tıklayarak önceki sayfaya gidebilir, bir sonraki sekmeye veya bir önceki sekmeye gidebilirler, eklenti sayesinde kolayca yeni sekme açabilir ya da açık sekmeyi kapatabilir, sayfayı yenileyebilir ve çok daha fazlasını yapılabilir.

Video Background Play Fix

ideo Background Play Fix

Bu eklenti, Youtube videosunun arka planda da çalışmaya devam etmesini sağlamaktadır. Eklentiyi yüklendikten sonra, arka planda YouTube‘dan herhangi bir videoyu oynatabilirsiniz.

Öncelikle bir video açın ve telefonunuzun arayüzüne ulaşın. Videonun sesi arka planda çalmaya devam ettiğini göreceksiniz. Videoyu oynatabileceğiniz ya da durdurabileceğiniz özellik, bildirim kısmında yer alacaktır.

HTTPS Everywhere

HTTPS Everywhere

Artık internet sitelerinin bir çoğu HTTPS uzantısına geçti ancak hala HTTP kullanan, yani Google tarafından güvenli olmayan internet siteleri olarak adlandırılan siterde varlığını sürdürmektedir. HTTPS Everywhere eklentisi sayesinde  bağlanılan adreslerin güvenli olmayan internet sitelerinin otomatik olarak açılmasını engelleyebilirsiniz.