YouTube Logo New Old 1

Youtube Yeni Tasarım ile Beraber Logosunu da Değiştirdi

Youtube’un Yeni tasarımı ile beraber Logosu’nu da değiştirdi. aynı zamanda mobil uygulamalarında ve masaüstü sitesinde birkaç değişiklik yaptığını da duyurdu.

Yıllar sonra YouTube logosunda yaptığı değişiklik ile “Kısmen” belli farkları da ortaya koydu. Simgesel logo halinde yer alan ‘Tube’ kelimesi kaldırılarak yerine oynatma butonunun konduğu bir yenilemeye yapıldı.

Yeni logo ile yeni gelen özellikler Nedir ?

Eski logo da, “Tube” kısmı kırmızı bir kutucuk içerisinde yer alıyordu. Yeni değişiklik ile beraber Tube’nin ardındaki kırmızı kutucuk, YouTube mobil uygulamasının şeklini alıp logonun başında yer alacak.

YouTube’un bugüne kadarki Kullandığı logoları şu şekilde

 

Yeni logo ile farklı cihazların en küçük ekranlarında dahi; daha iyi çalışan esnek bir tasarıma geçilmiş oldu. Böylelik ile özellik ile Mobil cihazlarda kullanılabilecek alanın sınırlı olması durumunda yeni logonun sol kısmı, gösterilerek alan kazanılmış olacak.

Yeni Tasarım ve yazılım olarak gelen Özellikler Neler?

Youtube’un geçtiğimiz günlerde açıkladığımız gibi bir TV ve Müzik platformu olma yolunda ilerlemesi amacı ile ilk adımlar atılmış gibi gözüküyor. YouTube’un Yöneticisi olan Neal Mohan’ın açıklaması şu şekilde”Masaüstü ve mobil deneyimlerimize yeni bir işlevsellik düzeyi ve daha uyumlu bir görüntü kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

Mobil uygulama ve masaüstü versiyonun da video oynatımlarını hızlandırıp yavaşlatabilme imkanına sahibiz.