YouTube coktu 1

YouTube Neden Çöktü? İşte İlk Açıklamalar

YouTube çöktü. Hem web hem de akıllı telefon uygulaması çöken platformun, neden çöktüğü açıklandı mı? YouTube neden çöktü? Kanal sahipleri bu durumdan etkilendi mi? Sorun devam ediyor mu? İşte tüm detaylar.

Sosyal medyanın video platformları içerisinde en çok kullanılan platform Youtube olarak bilinmekte. Her geçen gün kullanıcı sayısını da abone sayısını da arttıran YouTube uygulaması, öyle boyutlara geldi ki artık bir meslek olarak YouTuberlık öne çıkmaya başladı. Fakat bu kadar büyük bir platform olmasına karşın YouTube üzerinde de sorunlar kullanıcıların karşısına çıkmıyor değil.

Özellikle çökme sorunları epey bir can sıkıcı olabiliyor. Bugün itibariyle benzeri bir durumla daha karşı karşıya geldik. Öğlen saatlerinden sonra YouTube çöktü. İlk etapta sadece akıllı telefonlarda kullanılan uygulamanın çöktüğü belirtiliyordu. Fakat bu haberin hemen arkasından uygulamanın dünya genelinde web üzerinden de çöktüğü ortaya çıktı. Peki, YouTube Neden Çöktü?

YouTube Çöktü, Sorun Ne Kadar Devam Edecek?

YouTube uygulamasına girmek isteyen kullanıcılar hata mesajlarıyla karşı karşıya kalmaya başladı. Web üzerinden platforma girmek istediğinizde de 500 server error hatası alıyorsunuz. Gün içerisinde bağlantı gidip gelse de şu an için belli bölgelerde sorunun çözüldüğü de iletiliyor. Platformun çökmesine neden olarak ise sunucu sorunları gösterilmiş durumda.

YouTube çöktü

Fakat dünya üzerinde erişimin kesilmesinin standart sunucu sorunlarından daha farklı bir sorun olduğunu da gösteriyor. Bu alanda otoriteler iki ihtimal üzerinde durmakta. İlk ihtimalde YouTube çöktü sorununa güncelleme sırasında sunucu da yaşanan bir sorunun neden olabileceği belirtiliyor.

İkinci ihtimalde de YouTube siber saldırı sorunu yaşanmış olabilir. Sunuculara yapılan bir siber saldırı sonrasında bu kadar büyük çaplı bir YouTube çöktü sorunuyla karşı karşıya kalmak mümkün. Yetkililer tarafından henüz açıklanan bir bilgi olmasa da zaman zaman ana sayfa görüntülemelerinde sorun olsa da uygulamanın düzelmeye başladığı da belirtiliyor. Fakat hala Japonya gibi ülkelerde de sıkıntının devam ettiği belirtilmekte.