Yeni iPhone modellerinin fiyatı ve özelikleri paylaşıldı

TrendForce, Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modellerinin özelliklerine ve fiyatlarına ilişkin detaylı bir rapor yayımladı.


Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Apple lansmanında üç yeni iPhone modeli tanıtılacak. Modeller arasında “ucuz iPhone” olarak bilinen iPhone 9, 6.5 inç ekranlı iPhone X Plus ve 5.8 inç ekranlı orta seviye iPhone bulunuyor. Ancak yaklaşık bir senedir gündemde olmalarına rağmen telefonların özellikleri hakkında hala kesin bir bilgiye sahip değiliz. Piyasa araştırma şirketi olan ve tutarlı tahminleriyle tanınan TrendForce, bu telefonların özelliklerine ve fiyatlarına dair detaylı bir rapor paylaştı.

yeni iPhone modelleri

Raporda yer alan bilgilere göre yeni iPhone modellerinin 699 ile 999 dolar arasında değişen bir fiyata sahip olması bekleniyor. 6.1 inç LCD ekran kullanacak iPhone 9 Face ID’ye, 3 GB RAM’e ve çift SIM desteğine sahip olacak. 64 ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneğiyle satışa sunulacak bu modelin 64 GB’ı 699 dolara, 256 GB’ı ise 749 dolara alıcı bulacak.

5.8 inç ve 6.5 inç ekran kullanacak diğer iki modelin de 4 GB RAM’e ve 512 GB depolama alanı seçeneğine sahip olması bekleniyor. 5.8 inç’lik iPhone’un fiyat aralığı tam olarak netleşmiş değil ve analiz uzmanları 64 GB’lık model için 899 ya da 949 dolar fiyatına sıcak bakıyor. Ancak bu iPhone’un 1000 doları aşmayacağı, yani 512 GB’lık modelin en fazla 999 dolara satışa sunulacağı düşünülüyor. Bunların yanı sıra TrendForce’un raporunda bu cihazdan iPhone XS Plus olarak söz ediliyor.

Apple’ın yeni amiral gemisi, yani iPhone X Plus olarak isimlendirilen 6.5 inç ekranlı model ise yalnızca belirli ülkelerde satışa sunulacak. İddialara göre Apple’ın bu cihazı üretmesindeki amaç satışları artırmaktan ziyade, şirketin güçlü olduğu ülkelerde geliri yükseltebilmek. Çift SIM desteğine sahip olacak akıllı telefonun Apple Pencil’ı destekleyebileceği de söylentiler arasında. Raporda bu cihazın da 1000 dolardan ucuz olacağından söz ediliyor ancak tüm bu özelliklerle iPhone X Plus’ın 1200 dolar seviyesini göreceğini öne süren uzmanlar da var.

Kaynak