iOS 12, iPhone X Plus ve çerçevesiz iPad’i ortaya çıkardı

iOS 12‘de bulunan bir ikon, tanıtılacak iPhone modellerinden birisinin iPhone X Plus olacağını ve çerçevesiz iPad‘i doğruladı.


iPhone X’in tanıtımından sadece birkaç ay sonra Apple’ın bir sonraki lansmanda hangi modelleri tanıtacağıyla ilgili tahminler öne sürülmeye başlandı. Bu tahminlerden birisi şirketin üç farklı model tanıtacağı ve bunlardan birinin ucuz iPhone (iPhone 9), diğerinin ise iPhone X Plus olacağı yönündeydi. Analiz uzmanlarının yorumları ve çeşitli sızıntılarla desteklenen bu tahmin, şimdi de iOS 12’de bulunan bir ikon ile gerçekliğe bir adım daha yaklaştı.

Apple sızıntılarıyla tanınan Guilherme Rambo, iOS 12’de iPhone X Plus‘a ve çerçevesiz iPad modeline ait olan iki ikon keşfetti. iPhone X’ten ve iPad modellerinden farklı olan bu ikonlar, merakla beklenen cihazların tasarımı hakkında bazı önemli bilgiler içeriyor. Fakat Rambo bu ikonların henüz tamamlanmamış olabileceğini ve değişikliklerin yapılabileceğini de dile getirdi. Yani çerçevesiz iPad kare tasarıma sahip olmayabilir.

https://twitter.com/_inside/status/1025461747912765441?utm_source=teknoekip

iPhone X Plus ve iPad ikonları hangi tasarımsal özellikleri gösteriyor

Bir süredir Apple’ın çerçevesiz bir iPad modeli tanıtacağı yönünde iddialar mevcuttu ve ikonda Home tuşunun bulunmaması iddiaların doğruluk payını yükseltiyor. Öte yandan yeni akıllı telefona ait olduğu iddia edilen ikon, iPhone X’e ait olan ikondan (turkuaz ekrana sahip) daha uzun bir ekrana sahip.

çerçevesiz iPad

Apple, geçtiğimiz yaz mevsiminde de iOS üzerinden iPhone X’in ikonunu sızdırmıştı. İlginç bir şekilde bu ikon da Rambo tarafından keşfedilmişti.

Kaynak